Reteta de Craciun – Rulada germana

Reteta de Craciun – Rulada germana
Bianca Geica, redactor DivaHair.ro
Marţi, 04.12.2012

Aceasta rulada din fructe a devenit nelipsita de pe mesele de Craciun ale germanilor. Iata reteta care te va ajuta sa prepari si tu acest desert delicios. Nu dureaza mai mult de o ora, iar rezultatul este garantat!

Ingrediente:

*375 grame de faina (2 cani si jumatate)

*2 lingurite praf de copt

*165 grame zahar pudra

*90 grame migdale

*Jumatate lingurita de cardamon pisat

*100 grame unt

*125 grame crema de branza

*1 ou plus un galbenus in plus

*125 ml lapte

*2 linguri de coniac

*Cate o jumatate de lingurita de esenta de vanilie si migdale

*80 grame stafide

*1 sfert cana de fructe confiate rase

*160 grame zahar cernut, pentru glazura

*2 linguri de cirese confiate taiate cubulete

*Bilute argintii comestibile, pentru decor

Amesteca faina, praful de copt, zaharul pudra, migdalele, cardamonul si o jumatate de lingurita de sare, cu ajutorul mixerului. Apoi adauga untul si crema de branza si amesteca in continuare, pana ce totul capata o consistenta nisipoasa. Adauga oul + galbenusul, laptele, coniacul, esentele de vanilie si migdale si amesteca totul pana vei obtine un aluat.

Intinde aluatul obtinut pe o "patura" de faina, peste care sa imprastii stafidele si coaja rasa de la fructe. Amesteca totul cu mainile, pana cand ingredientele sunt mixate bine in aluat. Dupa care pune aluatul intr-un bol, acopera-l cu o folie din plastic si lasa-l asa timp de 15 minute.

Incalzeste cuptorul la 180 grade si intinde aluatul pe o tava pe care ai presarat faina. Impatureste aluatul din parti spre centru, astfel incat sa obtii un dreptunghi. Pe deasupra, unge-l cu unt topit, apoi lasa prajitura sa se coaca timp de 45 de minute, pana cand devine aurie. Pentru a vedea daca este gata, inteap-o cu o scobitoare, iar daca iese curata inseamna ca o poti scoate din cuptor!

In timp ce prajitura se coace, amesteca zaharul cernut cu 2-3 linguri de apa pentru a face glazura. Toarna glazura pe prajitura, apoi presara ciresele confiate si bilutele argintii pentru a obtine o prajitura aspectuoasa si delicioasa!

Cu siguranta aceasta prajitura va fi perfecta pentru masa de Craciun. Familia ta nu o va refuza!

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Marţi, 04.12.2012
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 04.12.2012
Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (11)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe