Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Reteta de Craciun - mic dejun delicios

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Panettone este o paine dulce cu specific italian, asemanatoare cozonacului, care se prepara de obicei de Craciun si de Revelion atat in Italia cat si in alte tari europene. Daca doresti sa pregatesti un mic-dejun delicios sau un desert usor, urmeaza pasii acestei retete si vei obtine rapid felii prajite de panettone cu fructe de padure, in doar 15 minute!

Ingrediente:

- 3 oua
- 80 ml smantana slaba
- 80 ml lapte
- 2 linguri zahar brun
- Jumatate de lingurita de esenta de vanilie
- 2 felii de panettone, de 1.5 cm grosime
- 250 gr fructe de padure, reci
- 2 linguri zahar pudra
- 40 gr unt nesarat
- Smantana sau iaurt pentru servire

Intr-un bol mare, bate ouale, smantana, laptele, zaharul si esenta de vanilie. Imbiba feliile de panettone cu acest amestec..

Intre timp, pune jumatate din cantitatea de fructe de padure in blender, impreuna cu zaharul pudra si 1 lingura de apa si macina-le pana ce ajung la o consistenta fina. Combina-le cu fructele ramase si pune-le deoparte.

Untul il vei topi intr-o tigaie, la temperatura medie. Apoi, dupa ce ai stors feliile de panettone, prajeste-le timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand ajung la o culoare aurie.

La final, pune feliile de panettone pe o farfurie, presara zahar pudra peste ele, dupa care decoreaza-le cu amestecul din fructe de padure si adauga o lingura de smantana, sau de iaurt, langa ele.

Aceeasi reteta exista si in bucataria romaneasca, sub denumirea de "Friganele". Daca vrei sa incerci aceasta reteta trebuie doar sa inlocuiesti feliile de panettone, cu unele din paine.

Acum te poti bucura de un mic dejun (sau desert) delicios, pe care il vor adora cei dragi!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!