Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de fursecuri cu unt de la Dita Von Teese

Reteta de fursecuri cu unt de la Dita Von Teese

Redactor Alexa Galgau

Pe superba Dita Von Teese ne-am obisnuit sa o vedem in cele mai provocatoare ipostaze, emanand o eleganta unica, devenita emblematica. Cu greu, insa, ne-am fi putut-o imagina in bucatarie, gatind pentru prietenii ei. Vedeta a declarat ca adora sa le prepare celor apropiati deserturi delicioase, iar dintre acestea, fursecurile cu unt sunt printre preferatele ei.

Afla reteta Ditei Von Teese pentru aceste prajiturele fine, care nu numai ca au un gust divin, dar au si o forma haioasa, de soricei!

Fursecurile cu unt ale Ditei Von Teese

In anii '50, modelele pin up erau in mare voga, iar moda a revenit in plina forta acum mai multi ani. Dita Von Teese este cel mai apreciat astfel de fotomodel. Idolatrizata de multi pentru erotismul unic pe care il afiseaza, ea a reusit sa isi uimeasca admiratorii cand a declarat ca, in particular, ii place sa gateasca pentru cei dragi.

Nu e de mirare ca, printre retetele ei preferate, se numara un preparat fin si savuros: fursecurile cu unt.

Iata reteta:

Ingrediente (pentru 36 fursecuri):

12 linguri de unt
60g zahar pudra
100g zahar
1 ou
1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie
1/2 lingurita de cardamom
1/2 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de ienibahar

Pentru decorarea fursecurilor:

1 ou
coacaze uscate
fulgi de migdale
noodles chinezesti

Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un vas mare, bate untul cu un mixer electric pana devine usor si pufos (aproximativ 1 minut). Adauga zaharul si amesteca in continuare. Adauga apoi oul si vanilia si mixeaza bine.

2. Intr-un vas separat, amesteca faina si condimentele, apoi adauga combinatia la crema de unt.

3. Cu aproximativ o lingurita de aluat, formeaza un oval cu un varf mai ascutit (acela va fi boticul soricelului). Fursecurile se pun pe o hartie de copt pergamentata sau unsa cu putina grasime, la o distanta de 5 cm.

4. Bate oul pentru decorare cu doua lingurite de apa si apoi, cu ajutorul unei pensule, unge fiecare fursec cu acest amestec.

5. Adauga doi fulgi de migdale pe fiecare fursec, pe post de urechi, un noodle chinezesc pe post de codita si doua coacaze uscate ca ochi.

6. Lasa fursecurile la cuptor circa 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.

Sfat: ca sa te asiguri ca aluatul pentru fursecuri nu se intinde prea mult pe hartia de copt, stricand astfel forma soriceilor, tine-l la frigider circa o ora inainte de a realiza formele.

Reteta de fursecuri cu unt a Ditei Von Teese nu este deloc dificila, dar este foarte fina, asa cum ne-am si astepta de la o femeie atat de rafinata.

Sursa foto si articol: whippedtheblog.com

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.