Reteta de inghetata: 3 deserturi racoritoare cu fructe

Cuprins
Invata sa prepari o reteta de inghetata cu fructe, deoarece reprezinta o alternativa sanatoasa la cele din comert si este la fel de gustoasa. Variantele propuse sunt usor de pregatit, iar fructele pot fi inlocuite cu altele pe care le ai la indemana sau cu cele preferate.
Asadar, impresioneaza-i pe cei dragi cu un desert racoritor si delicios!
Reteta de inghetata cu visine
Aceasta reteta de inghetata te va fascina de la prima lingurita, datorita gustului dulce-acrisor si aromei care te va duce cu gandul la vacantele de vara din copilarie.
Timp de pregatire: 30-35 de minute Timp de asteptare: 2-3 ore (la rece) Dificultatea retetei: redusa Ingrediente necesare:
- o jumatate de kg de visine Pentru decor:
- sirop de visine |
![]() |
Metoda de preparare
Visinile se spala si li se indeparteaza samburii, dupa care se pun la fiert cu 150 g de zahar (pana da apa in clocot). Intr-un bol se adauga ouale si zaharul ramas, apoi se pun la fiert pe baie de aburi. Compozitia se amesteca in continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Intre timp se bate frisca si se adauga peste crema obtinuta, dupa care se pun si visinele. Se amesteca totul bine si se introduce in congelator pentru 2-3 ore. Inainte de servire se decoreaza cu sirop de visine si cu frunze de menta.
Reteta de inghetata cu zmeura
Inghetatata cu zmeura va fi o delicatesa plina de surprize, care poate fi ornata cu un delicios sos de ciocolata sau cu fulgi de nuca de cocos.
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de asteptare: 2-3 ore (la rece)
Dificultatea retetei: redusa
Ingrediente necesare:
- 180 g de iaurt
- 250 g de zmeura
- 125 g de mascarpone
- doua pliculete de zahar vanilat
- doua linguri de zahar pudra
- o lingura sau doua de suc de lamaie
Pentru decor:
- sos de ciocolata- coaja de lamaie rasa
Metoda de preparare
Se spala zmeura, apoi se lasa sa se usuce pe un servetel. Intre timp, se amesteca bine iaurtul, mascarpone, zaharul vanilat si cel pudra. Se taie marunt zmeura si se adauga peste celelalte ingrediente. Se pune treptat si sucul de lamaie, amestecandu-se in continuu. Crema rezultata se introduce in frigider pentru cateva ore, timp in care poti sa o verifici si sa o mai amesteci. La servire, poti sa adaugi topping de ciocolata si sa razi putina coaja de lamaie pentru a-i da o aroma speciala.
Reteta de inghetata cu caise
Caisele sunt aromate si suculente, astfel ca o reteta de inghetata din aceste fructe nu putea sa lipseasca de pe lista noastra.
Timp de pregatire: 20-30 de minute Timp de asteptare: 3 ore (la rece) Dificultatea retetei: redusa Ingrediente necesare:
- o jumatate de kg de caise
|
![]() |
Metoda de preparare
Se spala bine caisele, apoi li se curata coaja, li se indeparteaza samburii si se taie felii. Optional, se pot pastra cateva felii de caise pentru ornat. Fructele se paseaza si galbenusurile se separa de albusuri. Cele din urma se bat spuma, dupa care se pune sucul de lamaie, zaharul, pasta de fructe si galbenusurile. Compozitia rezultata se fierbe pe baie de aburi pana se formeaza o crema, dupa care se lasa la racit, apoi se adauga frisca si se amesteca bine. Se pune in congelator 3 ore. Inainte de servire se orneaza cu felii de caise si cu frunze de menta.
Reteta de inghetata cu fructe este un deliciu al zilelor caniculare de vara. Nu iti ramane decat sa te racoresti cu aceste deserturi imbietoare, gustoase si sanatoase.


