Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de prajitura fantezie

Reteta de prajitura fantezie

Roxana Necula

Daca iti plac prajiturile cu crema, bine insiropate si acoperite cu ciocolata, o sa adori prajitura fantezie. Are toate ingredientele-cheie pentru a crea un moment de rasfat desavarsit si o clipa de fericire. Inca nu esti convinsa? Este si destul de simplu de facut. Respecta pasii pe care ti-i propunem si vei obtine un desert delicios, potrivit pentru toata familia.

 

De ce ingrediente ai nevoie?

 

Pentru prajitura fantezie, va trebui sa faci un blat, o crema si sirop. Pare complicat, dar este foarte simplu.

Pentru blat:
- 5 oua
- 30 ml apa rece
- 120 g zahar
- 150 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare.
 
Pentru crema:
- 300 g unt
- 150 g ciocolata amaruie
- 150 g zahar
- esenta de rom
 
 Pentru sirop:
- 100 g miere
- 150 ml apa
- esenta de vanilie

Pentru a-i da si un aspect placut pe masura gustului foarte bun, vei avea nevoie de ciocolata cu lapte si ciocolata alba.

 

Cum prepari prajitura fantezie?

 

Incepe cu blatul pentru ca acesta ia cel mai mult timp, iar cat va sta la cuptor, vei avea timp sa prepari si celelalte componente ale prajiturii fanctezie.

Intr-un vas bate albusurile spuma cu zahar si apa rece pana ce acestea devin lucioase. Separat, freaca galbenusurile cu sare si adauga-le peste spuma de albus, amestecand usor.

Pune praful de copt in faina si amesteca-le bine, apoi incorporeaza faina treptat in compazitia deja facuta.

Aluatul se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se pune la copt. Nu uita sa preincalzaseti cuptorul.

Iti vei da seama ca blatul este gata cand, apasand pe el usor, va reveni la forma initiala.

Lasa-l sa se racoreasca si apoi taie blatul in doua parti cu grija.

Cat timp se raceste aluatul, este momentul pentru a face crema de ciocolata. Se mixeaza intr-un vas 100 g unt, zahar si ciocolata bucati. Se pune vasul la foc mic, avand grija sa amesteci continuu pana ce tot zaharul s-a dizolvat.

Dupa dizolvarea zaharului, lasa crema sa se odihneasca putin, apoi omogenizeaza restul de unt pana ce crema devine fina. Pe urma, stropeste-o discret cu esenta de vanilie.

Deja partea mai complicata a trecut. Este vremea sa pregatim siropul care va face prajitura fantezie sa se topeasca in gura.
Intr-un vas, se amesteca cele trei ingrediente ale siropului: mierea, apa si esenta de vanilie. Cand mierea este complet dizolvata, siropul este gata.

 

Pentru a construi prajitura fantezia, incepem cu partea inferioara a blatului care trebuie insiropata bine. Peste ea, se adauga un strat de crema uniform. Se pune si a doua foaie deasupra si se insiropeaza. Pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda, si crema si siropul sa intre bine in blat, este nevoie ca prajitura fantezie sa stea la rece aproximativ 2-3 ore.

Apoi se taie si, peste fiecara bucata, turnam ciocolata cu lapte topita in baine-marie. Prajiturile invelite in ciocolata cu lapte pot fi decorate apoi cu ciocolata alba, si ea topita cu ajutorul unui cornet. Pentru un look mai sofisticat, poti folosi si decoratiuni din comert.

Tu esti pregatita sa incerci delicioasa prajitura fantezie?

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.