Reteta de tarta cu fructe de padure

Cuprins

Ingrediente pentru tarta cu fructe de padure
un sfert de cana de migdale macinate
o lungurita si jumatate de zahar
un varf de lingurita de sare
jumatate de cana de unt nesarat, foarte rece, taiat in cubulete
un sfert de lingurita de esenta de migdale
4-6 linguri de apa rece ca gheata
1/3 cana de smantana
un sfert de cana de zahar
1 1/3 cana de zmeura
1 1/3 afine
1 1/3 mure
2 lingurite de dulceata de portocale
2 lingurite de lichior de fructe de padure
Cum prepari tarta cu fructe de padure

Dupa ce a stat suficient la rece, scoate compozitia si las-o la temperatura camerei pentru 10 minute. Presara un pic de faina peste aluat si, folosind o rola speciala, incearca sa il intinzi. Muta compozitia intr-un recipient special pentru tarta si las-o la congelator pentru jumatate de ora. Intre timp, incalzeste cuptorul, iar cand au trecut cele 30 de minute, pune la copt aluatul pentru tarta cu fructe de padure. Dupa alte 30 de minute, scoate blatul si lasa-l sa se raceasca.
Intr-un bol mediu, adauga mascarpone, smantana si zaharul si amestesca-le cu mixerul timp de un minut. Crema obtinuta intinde-o pe aluatul pentru tarta. Incalzeste la foc mediu gemul si lichiorul, iar siropul obtinut toarna-l peste fructele de padure. Amesteca-le usor, iar compoziti-a adaug-o peste blatul cu crema de mascarpone. La final, vei obtine o tarta cu fructe de padure delicioasa.
Serveste tarta cu fructe de padure cu iaurt sau ceai si iti vei rasfata papilele gustative! Daca iti place acest desert, poti incerca sa ornezi blatul si cu alte fructe!


