Reteta de tarta cu fructe de padure

Reteta de tarta cu fructe de padure
Redactor Divahair.ro
Marţi, 10.06.2014

Cuprins

Cand ai pofta de un desert delicios, cea mai buna varianta este o tarta cu fructe de padure. Este usor de facut si nu are atat de multe calorii ca prajitura de ciocolata de la cofetaria preferata.
 
   
 
 

Ingrediente pentru tarta cu fructe de padure

 
Pentru aluat, ai nevoie de:
 
o cana de faina
un sfert de cana de migdale macinate
o lungurita si jumatate de zahar
un varf de lingurita de sare
jumatate de cana de unt nesarat, foarte rece, taiat in cubulete
un sfert de lingurita de esenta de migdale
4-6 linguri de apa rece ca gheata
 
Pentru crema ai nevoie de:
 
250 g de mascarpone
1/3 cana de smantana
un sfert de cana de zahar
1 1/3 cana de zmeura
1 1/3 afine
1 1/3 mure
2 lingurite de dulceata de portocale
2 lingurite de lichior de fructe de padure
 

Cum prepari tarta cu fructe de padure

 
Dupa ce te-ai asigurat ca ai toate ingredientele, treci la treaba! Amesteca faina, migdalele macinate, sarea si zaharul. Cand au inceput sa se lege, adauga untul si amesteca din nou. Separat, combina esenta de migdale cu patru linguri de apa rece ca gheata si toarne-le peste faina si restul ingredientelor. Adauga, pe rand, doua linguri de apa rece si amesteca din nou, pana cand compozitia se omogenizeaza. Aluatul pentru tarta cu fructe de padure se tine, apoi, la frigider pentru aproximativ o ora.
 

Dupa ce a stat suficient la rece, scoate compozitia si las-o la temperatura camerei pentru 10 minute. Presara un pic de faina peste aluat si, folosind o rola speciala, incearca sa il intinzi. Muta compozitia intr-un recipient special pentru tarta si las-o la congelator pentru jumatate de ora. Intre timp, incalzeste cuptorul, iar cand au trecut cele 30 de minute, pune la copt aluatul pentru tarta cu fructe de padure. Dupa alte 30 de minute, scoate blatul si lasa-l sa se raceasca.

Intr-un bol mediu, adauga mascarpone, smantana si zaharul si amestesca-le cu mixerul timp de un minut. Crema obtinuta intinde-o pe aluatul pentru tarta. Incalzeste la foc mediu gemul si lichiorul, iar siropul obtinut toarna-l peste fructele de padure. Amesteca-le usor, iar compoziti-a adaug-o peste blatul cu crema de mascarpone. La final, vei obtine o tarta cu fructe de padure delicioasa.

Serveste tarta cu fructe de padure cu iaurt sau ceai si iti vei rasfata papilele gustative! Daca iti place acest desert, poti incerca sa ornezi blatul si cu alte fructe!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 10.06.2014
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe