Reteta de zahar ars

Reteta de zahar ars
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 14.08.2013

Cuprins

Unul dintre deserturile racoritoare si foarte gustoase, pe care il poti prepara vara, este crema de zahar ars. Fie ca o servesti rece sau calda, asezonata cu fructe sau simpla, aceasta va fi, cu siguranta, pe gustul tuturor. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti pasii specifici prepararii acestei retete de zahar ars

 

Daca o vei intreba pe bunica cea priceputa intr-ale bucatariei, ea iti va spune cu siguranta ca exista o singura reteta pentru zahar ars, care are mai multe interpretari, insa principalele ingrediente vor fi intotdeauna aceleasi.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara reteta de zahar ars:

- opt oua;
- un litru de lapte;
- 200 de grame de zahar pentru crema si 150 de grame de zahar pentru sirop;
- doua plicuri de zahar vanilat;
- esenta de rom sau de portocale, dupa gust.

 

Pasii care trebuie urmati in reteta pentru zahar ars:

In primul rand, trebuie sa pui la topit intr-o cratita cele 150 de grame de zahar pentru sirop. Acesta trebuie lasat pe foc pana cand devine maroniu. Este important ca el sa nu se arda. Altfel, isi va schimba gustul din dulce in amar. Cand zaharul s-a topit complet, trebuie sa iei cratita de pe foc si sa o tapetezi pe interior cu siropul rezultat. Dupa aceea, este indicat sa o lasi sa se raceasca. Intr-un alt vas, sparge ouale, adauga treptat laptele, cele 200 de grame de zahar pentru crema si cele doua plicuri de zahar vanilat. Amesteca-le cu mixerul pana cand devin spuma. Esenta de rom sau de portocale se adauga la final. Trebuie sa torni toata aceasta compozitie in cratita tapetata cu sirop anterior. Etapa finala a retetei pentru zahar ars o constituie introducerea cratitei in cuptorul bine incins pentru 50 de minute. Dupa ce timpul a trecut, poti servi desertul cald sau il poti pune la racit, in frigider, insa nu inainte de a ajunge la temperatura camerei.

Reteta pentru zahar ars poate fi completata si imbunatatita de fiecare gospodina in parte, dupa gust. Daca vrei sa iti impresionezi musafirii, poti opta pentru ornarea portiilor cu fructe proaspete, cu nuci sau cu dulceata.

Articolul urmator »
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Raluca Margean | Miercuri, 29.01.2025
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (7)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Marţi, 30.09.2025

Ne găsești pe