Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Reteta pentru prajitura aromata cu struguri

Andreea Gluh, redactor

Roadele toamnei sunt multe si bogate, asa ca pe langa consumul fructelor ca atare sau conservate exista si posibilitatea folosirii lor pentru a prepara cateva deserturi delicioase. Printre acestea se numara si prajitura cu struguri, un preparat aromat si cu un gust specific acestui sezon. Vezi si tu care este reteta dupa care o poti pregati, spre deliciul intregii familii.

Sursa: alaalison.com

Ingredientele pentru prajitura cu struguri

Daca vrei sa pregatesti acest desert, trebuie sa ai la indemana urmatoarele ingrediente:

- un sfert de pachet de unt;

- doua cesti de zahar pudra;

- 150 de grame de zahar brun;

- 200 de grame de faina;

- 30 de boabe mari de struguri;

- sapte albusuri de ou;

- un varf de cutit de sare;

- un plic de praf de copt;

- esenta de vanilie.

Cum se prepara prajitura cu struguri?

In primul rand, trebuie sa preincalzesti cuptorul la 180 de grade si sa topesti untul intr-o cratita, pana cand isi schimba culoarea si devine auriu. Dupa aceea, amesteca intr-un bol zaharul brun, faina, praful de copt si sarea. Adauga albusurile de ou batute in prealabil, esenta de vanilie si untul topit. Nu te ingrijora daca acesta din urma este pe cale sa se solidifice, amesteca in continuare compozitia, pana cand devine omogena.

In continuare, taie pe jumatate 15 din cele 30 de boabe de struguri si incorporeaza-le in aluat.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si adauga strugurii ramasi deasupra. Lasa prajitura in cuptor timp de 30-35 de minute. Dupa ce o scoti, las-o la racit pentru a te asigura ca nu se sfarama atunci cand o tai.

Prajitura cu struguri se serveste ca atare sau in combinatie cu o cupa de inghetata.

Pofta buna!

Sursa: marthastewart.com

Deserturile cu fructe sunt unele dintre cele mai savuroase preparate dulci. Incearca si tu minunata prajitura cu struguri, pe care toamna o poti prepara cu fructe proaspete, iar in restul anului, cu boabe conservate sub forma de compot.

 

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    ana (anonim)
    17 octombrie 2013 10:10

    Bravo! Asa mai merge.

    deea.g
    16 octombrie 2013 17:05

    Textul a fost corectat. Va multumim pentru amabilitate! O zi placuta si spor in bucatarie!

    anonim (anonim)
    16 octombrie 2013 17:05

    D-na Ana are dreptate! scrieti ca sa va aflati in treaba.aia e reteta?Doar ca sa aveti cu ce umple pagina?daca se ia cineva dupa ce ati scris ii iese o turta poate!

    ana (anonim)
    16 octombrie 2013 11:11

    Imi pare sincer rau, dar daca m-as lua dupa aceasta reteta nu stiu daca mi-ar iesi mare lucru.In lista de ingrediente scrie ca se folosesc albusuri , iar la modul de preparare scrie galbenusuri.HOTARATI-VA! Dupa experienta mea de gospodina de aproape 30 ani eu zic ca trebuiesc ambele.Mai documentati-va!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!