Rulada de banane delcioasa! Trebuie sa o incerci!

Cuprins
Rulada cu banana este perfecta pentru ca imbina prospetimea unui aluat pufos cu savoarea fructelor. E usor de pregatit si este tipul de desert ce multumeste si cei mai pofticiosi invitati. Rulada de banane pentru toata lumeeeeeeea!
Rulada cu banana
![]() |
Ingrediente:
Aluat
4 oua
3/4 cana de zahar
1 lingurita extract de lamaie sau vanilie
3/4 cana de faina cernuta
1/4 lingurita de sare
3/4 lingurita praf de copt
Umplutura
1/2 cana de zahar
1 lingurita amidon de porumb
1 ou batut
1 cana de apa
1 lingura unt
2 - 3 banane
zahar pudra
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul si pune in tava hartie de pergament sau grasime si faina. Aluat:Incalzeste ouale pentru cateva minute intr-un bol cu apa calda, apoi bate-le cu mixerul la viteza mare pana capata o consistenta foarte groasa. Adauga treptat zaharul si amesteca pana cand este dizolvat, iar mixul este suficient de gros. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.
![]() |
Toarna aluatul in tava, raspandind in mod egal la margini; coace in cuptorul preincalzit timp de 10-13 minute sau pana cand capata o culoare aurie.
Intoarce tava cu aluatul pe un servet umed. Ruleaza incepand de sus cu latura lunga; pune la racit pe un gratar de prajituri.
Intre timp, poti face umplutura: bate impreuna zaharul si amidonul de porumb. In oul spuma picura apa si pune la cuptorul cu microunde timp de 2 minute. Amesteca apoi cu telul inca 2-3 minute.
Deruleaza pandispanul si indeparteaza servetul. Aliniaza bananele intregi dintr-un capat in altul si ruleaza.
Pudreaza cu zahar farin, acopera rulada cu banene cu folie de plastic si leaga bine. Pofta buna!


