Desert gustos: strudel dovleac cu adaos de caise confiate

Cuprins
Nu m-au dat gata niciodata prajiturile cu umplutura de dovleac insa aceasta reteta m-a cucerit pe loc! Nu este un simplu strudel dovleac: atingerea fina de scortisoara, dulceata caiselor confiate si textura minunata a piscoturilor il fac deosebit. Incearca!
Strudel dovleac
![]() |
Ingrediente:
Aluat:
250g faina
3 linguri cu ulei
1 praf de sare
1 galbenus
125 ml apa calduta
Umplutura:
100g caise confiate
125 ml apa
750 g piure de dovleac
80 g stafide
70 g zahar brun
70 g alune sfaramate
30 g unt
zeama de lamaie
un pliculet de zahar vanilat
1 lingurita de scortisoara
50 g de piscoturi sframate
1 galbenus
Mod de preparare:
Mixeaza toate ingredientele pentru aluat si aseaza coca moale intr-un bol. Las-o sa se odihneasca cel putin 30 de minute intr-un mediu caldut.
Intr-o tigaie, la foc mic, pune bucatelele de caise confiate, apa, zaharul, untul, sucul de lamaie si piureul de dovleac. Completeaza cu praful de scortisoara, alunele si zaharul vanilat si amesteca gentil sosul.
![]() |
Pe un blat, intinde coca cu atentie. Presara pe deasupra piscoturile sfaramate. Peste adauga sosul de caise si dovleacul. Poti sa rulezi compozitie ori poti sa o prepari cu 2 foi. Ramane la alegerea ta, insa indiferent de optiune este important sa o ungi inainte cu galbenus de ou. Lasa la cuptor timp de 25 de minute. O minunatie de strudel dovleac!


