Tarta pufoasa cu zmeura

Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
5 linguri de zahar
3 pliculete zahar vanilat
4 linguri faina
1 lingura si jumatate de ulei
praf de sare
un varf de cutit de praf de copt
esenta vanilie
Pentru crema:
2 galbenusuri
3 plicuri zahar vanilat
200-250 ml lapte
1 lingurita faina
Fructe:
Un pahar mare de zmeura.
Glazura:
1 plic de Tort-Gelee rosu
Mod de preparare:
*Zmeura de spala si se pune cu doua linguri de zahar ca sa-si lase zeama.

* Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul, esenta de vanilie si cu 2 linguri de zahar pana la dizolvarea acestuia.

* Se bat albusurile impreuna cu un praf de sare. Se adauga cate putin restul de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma inchegata (zaharul trebuie sa fie dizolvat).

*Amestecam galbenusurile cu albusurile, apoi adaugam treptat faina si praful de copt.

*Punem compozitia intr-o tava de tarta (unsa bine cu unt sau ulei) si o bagam in cuptorul incins, la foc mare, pentru 5 minute, apoi scadem focul la mediu si mai lasam pentru maxim 10 minute.

*Lasam blatul sa se raceasca, apoi il insiropam cu siropul lasat de zmeura.
*Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul vanilat. Adaugam laptele si faina, apoi omogenizam bine. Punem la fiert pentru 2-3 minute, pana ce crema se incheaga.

*Punem crema peste blatul de tarta insiropat si lasam cateva minute sa se racoreasca.

*Asezam fructele peste crema apoi le acoperim cu un strat de gelatina (facut conform instructiunilor de pe plic).

Pofta buna!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarulamator.ro .
