Rețete delicioase
Înapoi la

Tarta pufoasa cu zmeura

Tarta pufoasa cu zmeura

Dani

De doua zile tot trag de mine sa-i fac o surpriza Adrianei. Ieri am gasit momentul si m-am pus pe treaba. Nu ma asteptam sa fie gata atat de repede si sa fie si foarte  aspectuasa (Adriana zice ca e si foarte gustoasa, dar din pacate merg mai mult pe intuitie cand gatesc pentru ca regimul nu ma lasa inca sa pun dulce in gura). Tind sa cred ca i-a placut foarte mult ... o parte semnificativa s-a evaporat la cateva minute dupa ce a vazut-o. Surpriza? Nimic altceva decat o tarta cu zmeura.

Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
5 linguri de zahar
3 pliculete zahar vanilat
4 linguri faina
1 lingura si jumatate de ulei
praf de sare
un varf de cutit de praf de copt
esenta vanilie

Pentru crema:
2 galbenusuri
3 plicuri zahar vanilat
200-250 ml lapte
1 lingurita faina

Fructe:
Un pahar mare de zmeura.

Glazura:
1 plic de Tort-Gelee rosu

Mod de preparare:

*Zmeura de spala si se pune cu doua linguri de zahar ca sa-si lase zeama. 

* Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul, esenta de vanilie si cu 2 linguri de zahar pana la dizolvarea acestuia.  

* Se bat albusurile impreuna cu un praf de sare. Se adauga cate putin restul de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma inchegata (zaharul trebuie sa fie dizolvat). 

*Amestecam galbenusurile cu albusurile, apoi adaugam treptat faina si praful de copt.  

*Punem compozitia intr-o tava de tarta (unsa bine cu unt sau ulei) si o bagam in cuptorul incins, la foc mare, pentru 5 minute, apoi scadem focul la mediu si mai lasam pentru maxim 10 minute.  

*Lasam blatul sa se raceasca, apoi il insiropam cu siropul lasat de zmeura.

*Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul vanilat. Adaugam laptele si faina, apoi omogenizam bine. Punem la fiert pentru 2-3 minute, pana ce crema se incheaga. 

*Punem crema peste blatul de tarta insiropat si lasam cateva minute sa se racoreasca.  


*Asezam fructele peste crema apoi le acoperim cu un strat de gelatina (facut conform instructiunilor de pe plic).  

Pofta buna!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarulamator.ro .

Articolul urmator
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Ce articol vestimentar de iarnă eşti?
Incepe quiz
Ce articol vestimentar de iarnă eşti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ade (anonim)
    21 iulie 2011 22:10

    Foarte buna !