Tort dietetic fara coacere: diplomatul pe baza de iaurt

Tort dietetic fara coacere: diplomatul pe baza de iaurt
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 19.02.2014

Cuprins

Daca ai pofta de ceva dulce care sa nu iti distruga dieta si sa fie si simplu de facut, iti propunem o reteta de tort fara coacere, cu crema diplomat pe baza de iaurt si fructe de padure ca topping!

Ingrediente:

Pentru blat:

- un pachet de piscoturi
- 250 ml de lapte la temperatura camerei
- esenta de vanilie
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingurita coniac

Pentru crema:

- piure de castane de la borcan (optional)
- 500 gr iaurt 3% grasime
- 50 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic de gelatina

Pentru topping:

- 200 gr zmeura
- 100 gr zahar
- fulgi de migdale

Sursa foto: www.runningisfunny.com

Mod de preparare:

1. Pentru a face blatul, mai intai trebuie sa prepari laptele in care vei inmuia piscoturile. Incalzeste laptele la temperatura camerei, indulceste-l cu zaharul brun, adauga esenta de vanilie si coniac. Pune totul intr-un pahar inalt, in care sa poti baga complet un piscot.

2. Baga piscotul in lapte si scoate-l imediat (nu trebuie sa il tii deloc in amestecul respectiv, altfel se va inmuia prea tare). Fiecare piscot se pune apoi la baza unui inel pentru tort, astfel incat sa formeze un blat.

3. Optional: unge blatul cu un strat de piure de castane si deasupra acestuia mai poti adauga un strat de piscoturi, daca vrei ca tortul sa fie mai consistent.

4. Iaurtul se amesteca bine cu zaharul, pana se incorporeaza complet. Separat, se face frisca lichida (aceasta trebuie sa fie rece) cu mixerul si se adauga la crema de iaurt.

5. Prepara gelatina dupa indicatiile de pe plic, las-o la racit si adaug-o incet in crema de iaurt si frisca, amestecand cu mixerul la viteza redusa. Ai grija sa nu o pui fierbinte in compozitie, deoarece aceasta se va branzi.

6. Toarna crema peste blat, in inel, si las-o la racit cateva ore sau, si mai bine, peste noapte.

7. Pentru topping, pune intr-o tigaie 150 gr zmeura cu zaharul si doua linguri de apa, amesteca si lasa-le sa dea in clocot, pana se formeaza un gem. Amesteca-l cu cele 50 gr de zmeura ramase si pune la racit. Toppingul se adauga peste tort inainte de servire, dupa care se presara si fulgii de migdale.

Nimic nu se compara cu un tort cu fructe, usor si delicios! La fel ca si tortul cu frisca , acest tort dietetic fara coacere este un desert excelent daca tii la silueta si nici nu ai timp sa faci ceva mai complex, care sa necesite folosirea cuptorului.

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 19.02.2014
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 19.02.2014
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc
Raluca Margean | Miercuri, 19.02.2014
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (22)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Raluca Margean | Miercuri, 06.03.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe