Rețete delicioase
Înapoi la

Tort in forma de inima cu glazura de ciocolata

Tort in forma de inima cu glazura de ciocolata

Diana Sorescu

E ziua cuiva drag tie, poate sarbatoresti un eveniment important in familie sau poate vrei sa ii faci o surpriza iubitului tau. Cel mai potrivit desert pentru astfel de ocazii este, evident, un tort. Ce-ai zice daca de data aceasta ai incerca ceva diferit, niste torturi-inima? DivaHair a pregatit pentru tine doua retete de torturi in forma de inima. Prima dintre ele, mai jos!

 

Tort in forma de inima cu glazura de ciocolata

Torturi inima

Ingrediente:

Blat:
4 linguri cu unt
1/3 cana cu faina
1/3 cana cu cacao
¼ lingurita cu sare
4 oua mari
¾ cana cu zahar

Crema si glazura:
1 cana cu frisca
4 bete de scortisoara, rupte in jumatate
2/3 marmelada de cirese
2 linguri cu brandy de cirese
1 si ½ ciocolata simpla, amaruie, cubulete
½ cana frisca
¼ cana cu apa

Mod de preparare:

Torturi in forma de inima

1. Preincalzeste cuptorul la 200 C. Intr-un bol, amesteca faina, cacaoa si sarea. Intr-un alt castron, in bain-marie, combina ouale si zaharul si amesteca pana cand devin lucioase si cremoase. Ia compozitie de pe foc si adauga cu atentie ingredientele uscate. Incorporeaza. Adauga untul la temeperatura camerei si combina-l in mix.
2. Toarna compozitia fie intr-o tava de tort sub forma de inima, fie in una normala, urmand ca tu sa tai frumos blaturile in forma dorita, dupa ce se coc. Lasa la cuptor pret de 20 de minute.
3. Intr-o tigaie adanca, fierbe frisca alaturi de betele de scortisoara. Lasa crema la frigider timp de 2 ore.
4. Amesteca gemul de cirese cu brandy si rasfata cu aceasta marmelada aromata jumatatile de blat, pe interior.
5. Inlatura batoanele de scortisoara din crema de frisca si adauga peste ciocolata topita. Amesteca energic pana obtii o pasta minunata si aromata. Dupa care, peste straturile de gem de cirese, aplica cantitati generoase din aceasta umplutura delicioasa.
6. Pentru glazura, topeste ciocolata ramasa, cu frisca si apa. Lasa toppingul sa se raceasca dupa care, cu atentie, picura-l peste blat, asemeni unei mantii crocante. Pune minunatul desert la rece timp de minim 5 ore. O incantare!

DivaHair ti-a prezentat o prima reteta de torturi-inima. Stai cu ochii pe site si vei descoperi si o a doua reteta de torturi in forma de inima!

Articolul urmator
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (144)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    andone ionela stefania (anonim)
    24 octombrie 2010 14:02

    tort in forma de inima