Un desert delicios: reteta inedita de briose

Incearca un desert cu influente exotice: briose de cacao, personalizate cu nucsoara, scortisoara si fulgi de cocos.
INGREDIENTE:
1/2 de ceasca de cacao,
1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de nucsoara,
1 1/2 de faina, 1 lingurita de praf de copt,
1 ou, 1 ceasca de suc de mere sau pere,
100 g de unt, fulgi mari de cocos
Glazura: 100 g de unt, 100 g de zahar pudra,
2 linguri de crema de branza, margele din ciocolata
Amesteca faina cu zaharul, praful de copt, nucsoara, scortisoara, cacao intr-un castron.
In robot
pune untul cu oul si amesteca bine, adauga apoi jumatate din amestecul
cu cacao, amesteca, iar apoi adauga sucul de mere/pere si restul din
amestecul cu cacao. Pune compozitia in formele de briose, adauga cativa
fulgi de cocos la fiecare briosa apoi baga briosele la cuptorul incins
in prealabil. Lasa briosele la cuptor timp de 15 minute, la 200 de grade
Celsius.
Intre
timp prepara glazura: pune in robot zaharul pudra, untul si crema de
branza si amesteca bine. Lasa-o la frigider cel putin o ora.
Scoate briosele si lasa-le sa raceasca. Pune apoi glazura pe ele si margelutele delicioase din ciocolata (eu am gasit cu aroma de menta).
POFTA BUNA!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.reteteoriginalebygabriela.blogspot.com.


