Cartofi la gratar - un deliciu culinar la indemana
Cartofi la gratar - alternativa delicioasa a gratarului cu carne!
Ingrediente pentru 4 portii de cartofi la gratar:
- 8 cartofi medii
- 8 felii subtiri de slanina (se poate inlocui cu kaiser sau sunca taraneasca)
- 8 catei de usturoi
- sare
- piper
- boia
Varianta 1
Cartofii se taie pe jumatate. In fiecare cartof se pune o felie subtire de slanina ( kaiser sau sunca taraneasca), un catel de ustuoi taiat rondele si se adauga sare, piper si boia (iute sau dulce, dupa preferinta). Se inveleste in folie de staniol si se arunca in jar.
Varianta 2
In caz ca vrei sa prepari aceasta reteta pe gratar in bucatarie trebuie sa fierbi cartofii in coaja aproximativ 20 de minute. Dupa, ii prepari ca si pe acei facuti in jaratec.
In ambele cazuri, pentru mai multa savoare cartofii se pot servi cu unt sau smantana. Reteta de cartofi la gratar este delicioasa si deloc greu de preparat.
Sursa foto: bucataria romaneasca.blogspot.com
easypeasy.ro