Cartofi la gratar - un deliciu culinar la indemana

Cartofi la gratar - un deliciu culinar la indemana
Alexandra Machitescu
Marţi, 09.03.2010

Cuprins

Vrei sa gatesti ceva sanatos la gratar dar nu neaparat carne? Ce zici de cartofi la gratar? Iata o idee foarte simpla si savuroasa! Prepara cu noi aceasta reteta usoara!

 

Cartofi la gratar - alternativa delicioasa a gratarului cu carne!

 

Cartofi la gratar

Ingrediente pentru 4 portii de cartofi la gratar:

- 8 cartofi medii
- 8 felii subtiri de slanina (se poate inlocui cu kaiser sau sunca taraneasca)
- 8 catei de usturoi
- sare
- piper
- boia

Varianta 1

Cartofii se taie pe jumatate. In fiecare cartof se pune o felie subtire de slanina ( kaiser sau sunca taraneasca), un catel de ustuoi taiat rondele si se adauga sare, piper si boia (iute sau dulce, dupa preferinta). Se inveleste in folie de staniol si se arunca in jar.

Varianta 2

In caz ca vrei sa prepari aceasta reteta pe gratar in bucatarie trebuie sa fierbi cartofii in coaja aproximativ 20 de minute. Dupa, ii prepari ca si pe acei facuti in jaratec.

In ambele cazuri, pentru mai multa savoare cartofii se pot servi cu unt sau smantana. Reteta de cartofi la gratar este delicioasa si deloc greu de preparat.

 

Sursa foto: bucataria romaneasca.blogspot.com
                easypeasy.ro

Vezi si
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Marţi, 09.03.2010
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Marţi, 09.03.2010
Articolul urmator »
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 27.09.2025

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (51)

Ne găsești pe