Rețete delicioase
Nu Skin

Cea mai bună rețetă de aripioare de pui în stil Buffalo

Vineri, 27.10.2017
de Paula Rotaru
Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Cea mai bună rețetă de aripioare de pui în stil Buffalo

Caracteristici

Dacă ți-e poftă de ceva bun și nu ai nicio idee ce poți găti rapid, îți recomandăm să încerci această rețetă de aripioare de pui în stil Buffalo. Sunt crocante, picante, delicioase! Aripioarele Buffalo sunt servite adesea în barurile americane, deoarece merg de minune la bere. 

Numele aripioarelor Buffalo nu este ales întâmplător. Se pare că istoria acestor aripioare și a sosului lor special este legată de orașul Buffalo, din New York. Există chiar și o zi în care aceste preparate sunt sărbătorite cu mare fast. Pe 22 iulie, în fiecare an, în orășelul Buffalo este celebrată Ziua Aripioarelor de Pui! Nu e de mirare, așadar, că au apărut și concursuri naționale de mâncat aripioare picante. Aceste aripioare au devenit faimoase de-a lungul timpului, multe restaurante incluzându-le în meniurile lor. 

aripioare cu sos

Sursa foto: Pinterest @ therealfoodrds

Dar ce le face atât de speciale? Ei bine, sosul lipicios și picant cu unt este cel care face diferența! Și să nu omitem faptul că se pregătesc foarte rapid, așa că sunt ideale pentru mesele cu mulți invitați.

Află din rândurile de mai jos care este cea mai bună rețetă de aripioare Buffalo! Îți oferim nu una, ci trei rețete. Alege varianta pe care o consideri „cea mai bună”.

3 rețete de aripioare Buffalo: prăjite în baie de ulei, la cuptor sau combinate

Cum să faci aripioare Buffalo în baie de ulei

Această variantă este cea clasică, dar și cu cele mai multe calorii. E drept că gustul aripioarelor „înecate” în ulei încins este inconfundabil, dar dacă ai probleme cu kilogramele sau cu nivelul colesterolului, îți recomandăm să optezi pentru a doua rețetă, cea la cuptor, detaliată un pic mai jos.

Pentru cei care nu au mustrări de conștiință și colăcei în jurul abdomenului, iată cum sună rețeta de aripioare Buffalo prăjite în baie de ulei.

Ingrediente pentru 4 porții

  • un kilogram de aripi de pui
  • 100 de grame de făină
  • o linguriță de paprika
  • o linguriță de pudră cayenne pepper
  • o linguriță de sare
  • ulei de floarea-soarelui
  • 100 de grame de unt
  • 100 de ml de sos iute
  • o linguriță de pudră de usturoi
  • sare, piper

aripiroare cu legume

Sursa foto: Pinterest @ Jo Cooks

Mod de preparare

  1. Amestecă într-un bol făina, paprika, pudra de cayenne pepper și sarea. 
  2. Spală bine aripioarele, lasă-le câteva minute întinse pe un prosop de bucătărie, ca să absoarbă apa, apoi dă-le prin amestecul de făină și condimente. 
  3. Acoperă vasul cu aripioare și lasă-l la frigider între 60 și 90 de minute.
  4. Între timp, prepară sosul picant: pune untul, sosul iute, pudra de usturoi și piperul într-o tigaie, la foc mic. Amestecă bine și lasă pe foc până untul se topește în întregime și compoziția se leagă.
  5. După ce aripioarele au stat la frigider și au „împrumutat” iuțimea din condimente, pregătește-te să le scalzi într-o baie de ulei încins. Toarnă într-o cratiță cu pereți înalți sau în friteuză ulei de floarea-soarelui, cam la nivelul a trei degete, și lasă-l să se încingă bine. Adaugă aripioarele și lasă-le să se prăjească 10-15 minute sau până devin maronii. 
  6. Aripioarele se scot din ulei și se pun într-un bol, peste care se toarnă sosul picant și lipicios cu unt. 

Cum să faci aripioare Buffalo la cuptor

După cum am promis, prezentăm și varianta cu mai puține calorii pentru delicioasele aripioare Buffalo. Este o rețetă care se prepară la cuptor, deci este mai prietenoasă cu silueta, având în vedere că uleiul în cantități uriașe lipsește din peisaj.

Să vedem de ce avem nevoie și cum se prepară această rețetă de aripioare de pui Buffalo la cuptor!

Ingrediente pentru 4 porții

  • un kilogam de aripi de pui
  • 100 de grame de unt topit
  • 50 de ml de sos de chilli
  • 200 de ml de suc de roșii
  • o linguriță de sare
  • piper, după gust

Mod de preparare

  1. Mai întâi de toate, pornește cuptorul și setează-l la temperatura de 200 de grade Celsius.
  2. Acum te vei ocupa de aripioare: spală-le bine, pârlește-le dacă mai au resturi de pene, apoi taie-le în jumătate, la încheietura dintre cele două bucăți, aripioara și „copănelul”. Pune deoparte doar copănelele. Aripioarele nu au aproape deloc carne pe ele, deci nu le vei folosi, dar le poți păstra pentru o supă de pui, pentru că au multă grăsime. 
  3. Asezonează „copănelele” de aripioare cu sare și piper, apoi așază-le într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le la copt aproximativ 35 de minute. 
  4. În acest timp, ocupă-te de sos. Topește untul într-o cratiță, apoi toarnă-l într-un bol, peste care adaugi sosul de roșii și sosul picant de chilli. 
  5. Scoate aripioarele după expirarea timpului și toarnă peste ele sosul picant obținut, apoi dă-le din nou la cuptor pentru 15 minute. 

Vezi mai jos și o rețetă video de aripioare picante în stil Buffalo la cuptor!

Cum să faci aripioare Buffalo în baie de ulei, apoi la cuptor

Această rețetă presupune prăjirea aripioarelor date prin făină și condimente, apoi coacerea lor, dar nu înainte de a fi „scăldate” în sosul picant cu unt. 

Ingrediente pentru 4 porții

  • un kilogram de aripi de pui
  • 100 de grame de făină
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de pudră cayenne pepper
  • 100 de grame de unt
  • 50 de ml de sos iute
  • ulei de floarea-soarelui
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Amestecă făina cu sarea și pudra cayenne. Dă aripioarele prin acest amestec.
  3. Încinge ulei de floarea-soarelui într-o tigaie sau friteuză, apoi adaugă aripioarele. Lasă-le la prăjit 10-12 minute sau până capătă o nuanță maronie și întoarce-le de pe o parte pe alta la jumătatea timpului. 
  4. Scoate aripioarele pe un prosop de bucătărie, care să absoabă excesul de ulei.
  5. Amestecă untul topit cu sosul picant și zeama de lămâie. Dă fiecare aripioară prin acest amestec.
  6. Așază aripioarele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-le la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Întoarce-le de pe o parte pe alta la jumătatea timpului.
  7. Scoate aripioarele din cuptor și servește alături de un delicios sos de brânză albastră și bețișoare de țelină și morcovi.

Iată cum se face blue cheese dip, sosul special de brânză cu mucegai care se potrivește de minune cu aripioarele Buffalo!

Ingrediente:

  • 125 ml de maioneză
  • 125 ml smântână
  • 80 de grame de brânză albastră (Gorgonzola, Roquefort, Danablu)
  • o linguriță de pudră de usturoi
  • o lingură de pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Amestecă pătrunjelul cu brânza, apoi adaugă smântâna, maioneza și pudra de usturoi. Omogenizează bine compoziția. Nu adăuga sare, pentru că brânza este suficient de sărată.

Vezi mai jos o rețetă video de dressing cu brânză și verdețuri!

Sperăm că vei încerca toate aceste rețete de aripioare Buffalo! Descoperă și 5 rețete de aripioare picante din toată lumea!

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!