Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Iata o reteta delicioasa de ceafa de porc

Roxana Gheorghe

Astazi o sa inveti o noua reteta la gratar din carne de porc si, mai exact, ceafa la gratar.
Nu este o reteta oarecare, ci o reteta mai speciala, aceasta fiind urmata mai ales de americani. Secretul consta in prepararea ei atat la gratar, cat si la cuptor. Eu m-am documentat, am incercat-o si mi-a iesit excelent. Incearc-o si tu!

Ceafa de porc la gratar

Ceafa la gratar

Ingrediente:
- 500 g ceafa de porc
- 150 ml apa fierbinte
- O lingurita de miere dizolvata in apa fierbinte

Pentru sos:
- o lingura zahar
- 1 lingura sos soia
- 1 lingura sos de stridii
- ½ lingurita chili
- 1 lingura cognac
- 1 lingura de ulei
- Salata verde tocata


Mod de preparare:
1. Tai ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le pui intr-o tava.
2. Adaugi ingredientele pentru sos in tava si treci carnea de porc prin ea pana se acopera bine.
3. Acoperi, o lasi la marinat timp de 4 ore si o mai intorci din cand in cand.
4. Scoti carnea din marinata si pui sosul deoparte.
5. Asezi carnea intr-o alta tava si torni apa fiarta deasupra. Dai friptura la cuptorul bine incins pentru 10- 15 minute.
6. Reduci focul, stropesti carnea cu sos, intorci tava si o mai lasi inca 10 minute.
7. Scoti carnea de porc de la cuptor si o stropesti cu sosul facut din miere.
8. Pui ceafa pe gratarul nu foarte fierbinte si o lasi timp de vreo 4 - 5 minute. O intorci de vreo 2 ori in acest timp.

Ceafa la gratar

Aceasta reteta de ceafa de porc la gratar este foarte gustoasa, datorita modului de preparare si a ingredientelor folosite.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!