O reteta speciala pentru tine: friptura de curcan la cuptor cu citrice si sos de ghimbir

O reteta speciala pentru tine: friptura de curcan la cuptor cu citrice si sos de ghimbir
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Vineri, 12.03.2010

Cuprins

Simti nevoia sa te rasfeti cu o masa copioasa bogata in proteine dar esti satula de obisnuitele fripturi de porc si de pui? Ei bine, de ce nu incerci ceva nou. Pregateste pentru tine si familia ta o friptura de curcan la cuptor cum nu ai mai incercat pana acum. Ce ai zice sa invatam impreuna cum se prepara friptura de curcan la cuptor cu citrice si sos de ghimbir?

Ingrediente necesare pentru friptura de curcan la cuptor:

  • 4 bucati de friptura de curcan
  • Ulei de floarea soarelui
  • 3 portocale
  • O lingurita rasa se ghimbir in stare proaspata
  • 1 lingurita de miere
  • 1 grepfrut roz decojit si taiat in bucatele
  • 1 lingura arpagic sau patrunjel proaspat tocat

Friptura de curcan

Cum se prepara friptura de curcan

Presara o lingurita de faina de porumb pe o farfurie dupa care tavaleste fripturile de curcan prin ea pentru a se lipi faina de ele. Dupa aceasta, pune ulei intr-o tigaie incapatoare si incinge-l. Cand uleiul s-a incins bine, pune fripturile de curcan la prajit. Lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti, pentru a fi sigura ca sunt bine patrunse. Intre timp, decojeste cele 3 portocale. Doua dintre ele vor fi stoarse, iar una taiata in bucatele ca si grapefrut-ul. Cand carnea de curcan este gata scoate-o pe o farfurie, iar in uleiul ramas pune sucul de portocale, mierea si ghimbirul. Lasa-le sa fiarba putin la foc potrivit.

Amesteca ce a ramas din faina cu putin apa rece si adauga peste sosul din tigaie. Pastreaza intensitatea focului pana cand sosul prinde o consistenta si un gust dulce-acrisor. Cand sosul este gata, pune fripturile inapoi in tigaie si adauga si bucatile de portocale si grapefrut. Lasa-le putin pe foc pana vor absorbi din gustul sosului dupa care scoate-le pe platou. Presara deasupra putin arpagic sau patrunjel tocat proaspat si savureaza.

Daca pana acum friptura de curcan la cuptor nu ti se parea cu nimic mai deosebita decat celelalte, iata ca poti face acum dintr-un preparat banal, un adevarat deliciu culinar. Nu este nevoie sa petreci ore intregi in bucatarie pentru a pregati o masa buna, ci trebuie doar sa stii ce sa faci cu ingredientele pe care le ai. Bucura-te de aceasta reteta de friptura de curcan la cuptor cu citrice si sos de ghimbir.

Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.03.2010
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce te face speciala?
Ce te face speciala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (25)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe