Rasfatat-te cu friptura de manzat cu ciuperci si sos de vin

Cuprins
Rriptura de manzat cu ciuperci si nelipsitul sos de vin, este o mancare delicioasa, suprinzatoare si rafinata. Este exact ceea ce iti trebuie atunci cand vrei sa iti impresionezi cu adevarat partenerul.
Un vin rosu rafinat pentru friptura de manzat
![]() |
Pentru friptura de manzat avem nevoie de:
- 3 fripturi de manzat
- lingura de margarina
- ceapa medie tocata marunt
- lingurita faina
- jumatate de pahar de vin sec
- conserva mica de ciuperci
- crenguta de rozmarin
- Sare, piper dupa gust
In primul rand trebuie sa te ocupi de carne. Ia fiecare dintre fripturi si condimenteaza-le cu sare si piper asa cum iti place tie. Intr-o tigaie pune margarina si rumeneste fripturile pana cand incep sa prinda o culoare maronie. Cand a prins aceasta culoare, scoate friptura din tigaie si pune ceapa tocata. Aceasta trebuie calita pana cand prinde acea culoare aurie. Adauga vinul si faina si amesteca pana cand se formeaza o pasta. Lasa sosul sa dea in cateva clocote si adauga ciupercile. Cand sosul este gata, ia o tava, toarna putin ulei, pune fripturile inconjurata de sosul proaspat facut si da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Aroma deosebita si o friptura de manzat delicioasa
Cum vorbim despre o friptura
de manzat, evident aceasta mancare se serveste fierbinte. Un truc pentru ca
friptura de manzat sa fie si mai gustoasa este sa presari putina verdeata
deasupra, atunci cand o servesti pe platou.
Incearca o reteta delicata si
rafinata de friptura de manzat cu
sos de vin si ofera-i pertenerului tau o cina romantica pe care sa nu o uite
prea curand.
![]() |
Alte articole care te-ar putea interesa:
Mancare de praz. Traditia romaneasca chiar la tine acasa |


