Rasfatat-te cu friptura de manzat cu ciuperci si sos de vin

Rasfatat-te cu friptura de manzat cu ciuperci si sos de vin
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 31.03.2010

Cuprins

Rriptura de manzat cu ciuperci si nelipsitul sos de vin, este o mancare delicioasa, suprinzatoare si rafinata. Este exact ceea ce iti trebuie atunci cand vrei sa iti impresionezi cu adevarat partenerul.


Un vin rosu rafinat pentru friptura de manzat

Friptura de manzat

Pentru friptura de manzat avem nevoie de:

- 3 fripturi de manzat

- lingura de margarina

- ceapa medie tocata marunt

- lingurita faina

- jumatate de pahar de vin sec

- conserva mica de ciuperci

- crenguta de rozmarin

- Sare, piper dupa gust

In primul rand trebuie sa te ocupi de carne. Ia fiecare dintre fripturi si condimenteaza-le cu sare si piper asa cum iti place tie. Intr-o tigaie pune margarina si rumeneste fripturile pana cand incep sa prinda o culoare maronie. Cand a prins aceasta culoare, scoate friptura din tigaie si pune ceapa tocata. Aceasta trebuie calita pana cand prinde acea culoare aurie. Adauga vinul si faina si amesteca pana cand se formeaza o pasta. Lasa sosul sa dea in cateva clocote si adauga ciupercile. Cand sosul este gata, ia o tava, toarna putin ulei, pune fripturile inconjurata de sosul proaspat facut si da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Aroma deosebita si o friptura de manzat delicioasa

Cum vorbim despre o friptura de manzat, evident aceasta mancare se serveste fierbinte. Un truc pentru ca friptura de manzat sa fie si mai gustoasa este sa presari putina verdeata deasupra, atunci cand o servesti pe platou.

Incearca o reteta delicata si rafinata de friptura de manzat cu sos de vin si ofera-i pertenerului tau o cina romantica pe care sa nu o uite prea curand.

Friptura de manzat 
 Alte articole care te-ar putea interesa:

Mancare de praz. Traditia romaneasca chiar la tine acasa

Orez prajit - bucataria chinezeasca pe masa ta

Invata sa prepari dulceata de mere!  

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 31.03.2010
Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (11)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (36 vizite)