Rețete delicioase
Înapoi la

Iata cum sa prepari o delicioasa savuroasa friptura la ceaun!

Iata cum sa prepari o delicioasa savuroasa friptura la ceaun!

Edda Bild

Friptura la ceaun este delicioasa si pregatirea ei este simpla; in general ai timp suficient pentru a face diferite activitati prin casa. O alegere usoara si savuroasa, asa ca hai sa invatam impreuna sa gatim o friptura la ceaun cu vin rosu si ciuperci - o adevarata explozie de gusturi si arome!

Friptura la ceaun cu vin rosu si ciuperci

Serveste aceasta delicioasa friptura la ceaun cu piure de cartofi sau orez sau oricare dintre legumele tale preferate sau o salata verde crocanta si racoritoare.

Friptura la ceaunIngrediente:
- o bucata de carne de vita de 1.5-2 kg
- 3 linguri de faina alba
- o lingurita de sare
- o ceapa de dimensiuni medii, taiata in doua si feliata foarte subtire
- o tulpina de telina, feliata subtire
- 200 g de ciuperci champignon, curatate, spalate - sau ciuperci feliate de la cutie
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- jumatate de lingurita de maghiran sau cimbru uscat
- 1 frunza de dafin mica
- o cana de supa de pui (se poate cumpara la cutie din supermarket sau o poti prepara singura cu ajutorul cubuletelor de concentrat de supa)
- o cana de vin rosu sec (pinot noir/burgundy sau cabernet)
- o cutie de jumatete de kg de rosii zdrobite (poti folosi si bulion)

 

Friptura la ceaunPregatirea este simpla:

Intr-un ceaun, incinge uleiul la foc mare. Amesteca faina cu sarea si piperul; inmoaie carnea de vita in amestec. Prajeste carnea pe ambele parti in uleiul incins. Adauga ceapa, telina si ciupercile; redu focul la mediu si soteaza, amestecand des, timp de 2 minute. Adauga usturoiul si gateste pentru inca un minut.

Adauga maghiranul sau cimbrul, frunza de dafin si supa de pui, vinul si rosiile; da in clocot si apoi redu focul la minim; acopera si lasa sa fiarba timp de 2-2.5 ore sau pana cand carnea de vita este foarte frageda.

Aceasta reteta de friptura la ceaun este simpla si delicioasa. Poti incerca orice alte combinatii de legume si alte tipuri de carne pentru un adevarat festin carnivor.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Rasfata-te gastronomic cu retete de rulade pentru un aperitiv rafinat
Sa pregatim impreuna aperitive italienesti pentru un festin squisito
Demonstreaza-ti creativitatea cu aranjamente de aperitive reci 

Articolul urmator
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Cum este inima ta?
Incepe quiz
Cum este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (38)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.