Un deliciu culinar pentru tine si familia ta: macrou la gratar

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
In momentele in care vrei a te rasfeti cu o mancare gutoasa, usor de preparat si, mai ales, nu foarte complicata, prepara macrou la gratar. Este o mancare pentru cei care vor sa guste ceva rafinat, dar care poate fi pregatit in orice bucatarie.
Ingrediente necesare:
- 2-3 bucati macrou
- Usturoi
- Ulei
- Ceapa
- 6 felii de lamaie
- 3 frunze de dafin
- Piper boabe si sare
Metoda de preparare:
- Se iau cei doi pesti si se spala foarte bine dupa care se curata. Cand aceasta operatiune este gata, se ung cei doi pesti cu putin ulei iar in interior se pun cate o foaie de dafin pentru fiecare, piper boabe si putina ceapa taiata marunt si calita.
- Pestii se pun pe gratarul de la cuptor sau pe gril, pentru aragaz. Daca foloiti gratarul cuptorului, este bines a infasurati macroul intr-o folie de aluminiu. Cand pestii sunt aproape gata, aseaza-i pe un platou. Intr-un bol mic, prepara putin mujdei de usturoi.
- Piseaza cateii de usturoi si ameteca-i cu putin ulei si sare. Toarna apoi putina apa, pana prinde consistenta pe care o doresti si lasa mujdeiul sa isi formeze gustul cateva minute. Toarna mujdeiul proaspat preparat pe intreaga suprafata a macroului.
- Pune pe fiecare dintre cei doi pesti cate doua felii de lamaie si da-i la cuptor pentru inca 5 minute. Acum mancarea ta este gata sa fie servita. Pentru a ii da o nota traditional si pentru a iti delecta familia cu o mancare deosebita, serveste macroul cu mamaliguta.
O reteta de macrou la gratar eficienta si cat e poate de simpla. Nu trebuie sa fii bucatar sef la un restaurant pentru a o prepara, dar sa fii sigura ca cei dragi vor degusta un macrou la gratar exact ca cel facut de un profesionist.


