Rețete delicioase
Înapoi la

Un deliciu culinar pentru tine si familia ta: macrou la gratar

Un deliciu culinar pentru tine si familia ta: macrou la gratar

Ana Maria Stroe

Timp de gătire:
15-30 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Gratar
Un deliciu culinar pentru tine si familia ta: macrou la gratar

Caracteristici

In momentele in care vrei a te rasfeti cu o mancare gutoasa, usor de preparat si, mai ales, nu foarte complicata, prepara macrou la gratar. Este o mancare pentru cei care vor sa guste ceva rafinat, dar care poate fi pregatit in orice bucatarie.

Ingrediente necesare:

  • 2-3 bucati macrou
  • Usturoi
  • Ulei
  • Ceapa
  • 6 felii de lamaie
  • 3 frunze de dafin
  • Piper boabe si sare

Metoda de preparare:

  1. Se iau cei doi pesti si se spala foarte bine dupa care se curata. Cand aceasta operatiune este gata, se ung cei doi pesti cu putin ulei iar in interior se pun cate o foaie de dafin pentru fiecare, piper boabe si putina ceapa taiata marunt si calita.
  2. Pestii se pun pe gratarul de la cuptor sau pe gril, pentru aragaz. Daca foloiti gratarul cuptorului, este bines a infasurati macroul intr-o folie de aluminiu. Cand pestii sunt aproape gata, aseaza-i pe un platou. Intr-un bol mic, prepara putin mujdei de usturoi.
  3. Piseaza cateii de usturoi si ameteca-i cu putin ulei si sare. Toarna apoi putina apa, pana prinde consistenta pe care o doresti si lasa mujdeiul sa isi formeze gustul cateva minute. Toarna mujdeiul proaspat preparat pe intreaga suprafata a macroului.
  4. Pune pe fiecare dintre cei doi pesti cate doua felii de lamaie si da-i la cuptor pentru inca 5 minute. Acum mancarea ta este gata sa fie servita. Pentru a ii da o nota traditional si pentru a iti delecta familia cu o mancare deosebita, serveste macroul cu mamaliguta.

O reteta de macrou la gratar eficienta si cat e poate de simpla. Nu trebuie sa fii bucatar sef la un restaurant pentru a o prepara, dar sa fii sigura ca cei dragi vor degusta un macrou la gratar exact ca cel facut de un profesionist.

 

Articolul urmator
Truc util, știut de puțini: de ce să fierbi ouăle în apă minerală
Truc util, știut de puțini: de ce să fierbi ouăle în apă minerală
Ce rol joci în familia ta?
Incepe quiz
Ce rol joci în familia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    costy18arh@yahoo.com (anonim)
    20 martie 2012 00:12

    drept sa-ti spun si crud nu am mancat niciodata. Refrigerat am mancat si a fost destul de bun, exact ca si cel congelat in conditii optime(precizez ca am nimerit si nasol congelat si direct la tomberon cu el). Cu toate ca se zice ca e de preferat sa mancam refrigerat in locul congelaturilor, la peste poate fi un pic diferit.Se stie ca pestele poate sa fie contaminat cu multe toxine. Ei, prin inghetare acestea se distrug, deci eu prefer congelat.

    anonimu (anonim)
    24 martie 2011 23:11

    macroul.................. de preferat crud ,dar in nici un caz envelit in folie de aluminiu verifica sa vezi cat de toxic e aluminiu ,in specila cand e incalzit la o anumita temperatura