Peste pane: un preparat rapid si delicios

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Peste pane: un preparat rapid si delicios
Andreea Gluh, redactor
Luni, 06.08.2018

Cuprins

Caracteristici

Pestele este un aliment esential in alimentatia noastra, el continand o multime de substante benefice, cum ar fi proteinele, mineralele (fosforul, seleniul, potasiul si fierul) si vitaminele (A, B12, D si E). Cu toate ca alimentele prajite nu sunt prietenele siluetei noastre, din cand in cand, ne putem permite sa gustam din aceste placeri interzise. Din acest motiv, de aceasta data, ne-am gandit sa iti prezentam o reteta delicioasa de peste pane.

Peste pane - cea mai simpla reteta

Ingrediente:

  • 500 gr de file de peste (poti alege biban, salau, pastrav, cod etc);
  • 400 gr de pesmet;
  • 200 gr de faina;
  • 2 oua mari, batute;
  • sare si piper dupa gust;
  • ulei pentru prajit. 

Modalitatea de preparare:

  1. Pune pesmetul, faina amestecata cu sare si piper si ouale batute in trei boluri diferite. Apoi, pune ulei intr-o tigaie si in timp ce acesta se incinge, da bucatile de peste pe rand prin faina, oua si pesmet, respectand aceasta ordine.
  2. Pune fiecare file la prajit si lasa-l la foc mediu pana cand s-a rumenit. Intoarce-l de pe-o parte pe cealalta dupa aproximativ 2 minute, astfel incat sa fie gatit uniform. Cand pestele este gata, pune-l pe o farfurie tapetata cu servetele din hartie, pentru a absorbi excesul de grasime.
  3. Poti servi preparatul alaturi de o salata de sezon sau ca atare, asezonat cu putin mujdei de usturoi.

Pofta buna!

Incearca si tu aceasta reteta de peste pane si vei uita complet de preparatele din localurile de tip fast food care cu siguranta iti fac cu ochiul uneori!

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (8)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe