Cel mai bun piure de cartofi pe care l-ai mancat vreodata
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 300

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Ai pofta de ceva rapid, satios si gustos? Avem o propunere pentru tine: piureul de cartofi. probabil ca o sa spui ca acest fel de mancare este "demodat" si ca are un gust de care deja te-ai plictisit. Ei bine, noi iti propunem o reteta cu cateva ingrediente ce vor transforma acest preparat intr-un adevarat deliciu culinar.
Iata ce trebuie sa faci pentru a prepara cel mai bun piure de cartofi!
Un piure de cartofi cum n-ai mai gustat pana acum
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi ;
- 100 gr de unt;
- 200 ml de lapte caldut;
- 150 gr de parmezan ras;
- o jumatate de legatura de marar tocat in prealabil;
- sare si piper dupa gust.
Metoda de preparare:
- Curata cartofii de coaja si lasa-i in apa rece timp de 30 de minute, pentru a elimina amidonul din ei. Apoi, pune-i la fiert intr-o oala cu un praf de sare. Cand cartofii sunt moi, scoate-i din apa si zdrobeste-i partial cu unealta de bucatarie folosita in general in acest scop.
- Dupa aceea, adauga untul, laptele si parmezanul ras, zdrobind in continuare pana cand obtii o compozitie omogena.
- Condimenteaza dupa gust, amestecand piureul, daca este nevoie, si cu o lingura. La final, presara mararul proaspat peste piureul de cartofi si serveste preparatul cald.
Piureul de cartofi poate fi mancat alaturi de o friptura de pui la gratar si de o salata verde.
Pofta buna!
Prepara si tu acest delicios piure de cartofi atunci cand esti in pana de inspiratie culinara sau cand trebuie sa pregatesti rapid cate ceva pentru niste musafiri care s-au anuntat tarziu.
Afla de aici si cum cum poti prepara un piure de telina!


