Cartofi carbonara, rețeta fantastic de bună de care nu te saturi niciodată
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Caracteristici
- Rețete rapide
- Cele mai bune rețete
- Prânz
- Cină
Cartofi carbonara - cea mai bună rețetă cu cartofi din lume, se face mai ușor decât ai crede. Alege să faci cartofi carbonara când vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu ceva fantastic de bun, dar care să nu te țină mult în picioare!
Pastele și cartofii sunt pe primele locuri în topul culinar al multor oameni, așa că ne bucurăm întotdeauna când găsim noi rețete bazate pe aceste ingrediente delicioase. Deși ar trebui să mâncăm cât mai rar paste și cartofi cu diverse sosuri calorice, produse pline de carbohidrați, din când în când merităm să ne răsfățăm și să nu ținem cont de toate restricțiile care ne fac viața mai urâtă.
Dacă ești o împătimită a pastelor carbonara, astăzi te invităm să încerci o rețetă asemănătoare, care te va face să te lingi pe degete: cartofi carbonara!
Cartofi carbonara: un deliciu rapid
Cartofii carbonara se fac foarte ușor și au un gust minunat datorită sosului carbonara și baconului. Poți să folosești cartofi noi dacă vrei să fie mai dulceag gustul sau cartofi obișnuiți. Durează circa 30 de minute să faci această garnitură minunată, care este suficient de consistentă încât să poată fi mâncată ca fel principal!
Ingrediente necesare pentru cartofii carbonara:
- 1 kg de cartofi;
- 1 ceapă mică;
- 150 g bacon;
- 200 ml de smântână;
- 80 g de brânză sau cașcaval la alegere;
- un ou;
- sare, piper și alte condimente după gust.
Metoda de preparare a cartofilor carbonara:
- Spală cartofii, curăță-i de coajă și taie-i în felii rotunde, groase de un centimetru sau în cubulețe. Pune-i la fiert circa 10 minute, astfel încât să fie mai moi, dar să nu fie pătrunși complet.
- Amestecă smântâna cu oul, cașcavalul/brânza și condimentele. Pune cartofii într-o tavă mare unsă cu puțin unt sau ulei, adaugă ceapa tăiată julienne sau cubulețe mici și toarnă peste ei sosul de smântână, având grijă să fie totul acoperit de sos.
- Încinge o tigaie pe flacără medie sau mare, pune puțin ulei în ea și prăjește feliile de bacon câte un minut pe fiecare parte, apoi pune-le ca atare peste cartofi sau taie-le fâșii mici înainte de a le pune în tavă. Ca să fii sigură că se îmbină bine aromele, amestecă mixul de cartofi.
- Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și lasă cartofii la copt circa 30 de minute. Dacă nu sunt gata după acest timp, mai ține-i la cuptor 10 minute. Pentru un plus de aromă, poți să adaugi peste cartofi, în ultimele 10 minute, parmezan ras sau mozzarella rasă.
- Alternativ, dacă nu vrei să aprinzi cuptorul pe căldura aceasta, poți să prăjești baconul într-o tigaie mare, apoi să pui cartofii, ceapa și sosul de smântână în acea tigaie, să adaugi baconul mărunțit și să gătești cartofii până sunt pătrunși și sosul se îngroașă.
Cartofii carbonara se servesc calzi, imediat ce au fost scoși de la cuptor. Ei merg alături de fripturi, dar și ca atare, cu o porție suplimentară de smântână cremoasă!
Descoperă alte două rețete delicioase cu cartofi: supă cremă din cartofi mov și cartofi Hasselback, o rețetă cu care îi vei da gata pe cei dragi!