Rețete delicioase
Înapoi la

Retata de garnitura de cartofi la cuptor: o mancare buna in cel mai scurt timp

Retata de garnitura de cartofi  la cuptor: o mancare buna in cel mai scurt timp

Ana Maria Stroe

Cand esti presata de timp, sau esti pur si simplu mult prea obosita dupa o lunga zi de munca si chiar nu mai stii ce sa ii pregatesti familiei pentru masa de seara, o friptura este intotdeauna raspunsul cel mai evident. Si daca adaugi si o garnitura de cartofi la cuptor, ti-ai asigurat o masa buna, copioasa, fara a pierde ore in sir in caldura sufocanta din bucatarie.

Iata cum sa prepari garnitura de cartofi la cuptor:

Garnitura de cartofi la cuptor

Ai nevoie de:

1 kg de cartofi
100 de grame de cascaval
O cana de smantana
2 oua

Prepara o garnitura de cartofi la cuptor cu un efort minim

Cartofii se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand s-au fiert bine, se decojesc si se taie in cubulete de marime potrivita. Jumatate din bucatile de cartofi se pun intr-o tava in care ai turnat putin ulei. Peste cartofi se presara sare, piper si, daca doresti, putin busuioc pentru a le da o aroma deosebita. Intr-un castron, se bat ouale foarte bine si se amesteca cu smantana si cu cascavalul ras. O parte din aceasta compozitie se toarna peste cartofii din tava, pe toata suprafata. Pune apoi si al doilea strat de cartofi peste care vei presara din nou sare si pier si toarna peste ei si restul compozitiei.Cartofii se dau la cuptor aproximativ 30 de minute.

Astfel te-ai ales cu o garnitura de cartofi la cuptor numai buna pentru cina familiei tale, fara a depune efort si fara a petrece prea mult timp in bucatarie. Acum iti poti delecta familia cu o masa copioasa si gustoasa, rapida si sanatoasa.

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Marius Marcu
    3 aprilie 2012 14:02

    foarte buni