Sa gatesti o mancare din spanac nu este tocmai placerea oricui. Asta mai ale spentru ca spanacul trebuie ales frunza cu frunza si spalat foarte bine, iar asta nevesita ceva munca. Dar atunci cand stii ca vei avea un rezultat satisfacator, parca acest efort nici nu mai conteaza. Ei bine, incurajeaza-te si prepara un piure de spanac cu usturoi. Daca nu ai mai gustat niciodata pana acum, este momentul sa incerci. Daca deja ii cunosti gustul, este momentul sa inveti o noua reteta de piure de spanac si mai gustoasa.
Ingrediente:
1 kg spanac
Miez de paine de la maximum o jumatate de paine
O cana de apa rece
O cana de miez de nuca
3 catei de usturoi tocati marunt
1 lingura zeama de lamaie
Ulei de masline
2 felii de lamaie
2 felii de paine crocanta
Prepara piure de spanac in numai cateva minute
Spanacul se da de cateva ori printr-un jet de apa rece pentru a se curata foarte bine de nisip. Cand esti sigura ca spanacul tau este gata, scurge-l foarte foarte bine de apa. Este important sa nu ramana prea multa apa pe frunzele de spanac. Inmoaie miezul de paine in apa rece dupa care stoarce-l cat mai bine posibil. Coace nucile pentru 6-7 minute pana cand prind o culoare aurie dupa care pastreaza o parte pentru a orna. Pune spanacul, sucul de lamaie, miezul de paine, nucile si usturoiul intr-un blender si amesteca-le pana ce ai obtinut o pasta moale. Drege gustul cu sare si piper, pentru a fi asa cum iti place tie.
Serveste piure din funze de spanac cu doua felii de lamaie proaspata si cateva nuci alaturi. Savureaza piureul cu paine crocanta. Iti garantez ca nu te vai mai satura mancand piure de spanac cu usturoi.