Încearcă această reţetă delicioasă de calamari!
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 1-2 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie
Cuprins
Caracteristici
- Rețete culinare
- Cină
Calamarul este un aliment des întâlnit în reţetele cu specific mediteraneean, acesta find gătit şi consumat în diferite moduri, în funcţie de regiune, dar cel preferat rămâne totuși calamarul prăjit. Cu un gust intens, calamarul poate fi servit ca aperitiv (cu mult pătrunjel și usturoi), crud (în sushi și sashimi), tempura (specific asiaticilor) sau la grătar, umplut, înăbuşit în sosuri de cocktail, tartar sau tabasco, pentru cei care preferă mâncarea picantă.
Pentru a nu risca să mănânci un calamar cu un gust de cauciuc, îţi recomandăm să îl ţii în lapte cel puţin 30 minute înainte de a-l găti.
Încearcă această reţetă delicioasă de calamari cu usturoi
Ai nevoie de:
- ½ kg de calamari curăţaţi;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- zeama de la o lămâie;
- un pahar cu vin alb;
- ierburi aromatice: oregano, rozmarin, pătrunjel;
- boia de ardei iute sau un ardei iute;
- 3 căţei de usturoi;
- sare;
- piper.
Mod de preparare – reţetă calamari cu usturoi
Deoarece procesul de curăţare îţi poate lua mult timp, îţi recomandăm să cumperi calamari direct curăţaţi.
Într-o tigaie antiaderentă, pune 3 linguri de ulei de măsline, căţeii de usturoi, pe care îi zdrobeşti, fără să-i cureţi de coajă, o linguriţă de ierburi aromatice şi un vârf de boia de ardei iute sau ardeiul iute tocat mărunt.
Sotează amestecul 3 minute, adaugă bucăţile de calamari, paharul cu vin și sucul de lămâie. Lasă să fiarbă până se evaporă vinul. Mai lasă 5 minute la foc mediu pentru a se prăji calamarul, iar la final adaugă sare, piper şi pătrunjel proaspăt.
Această reţetă de calamari este ideală pentru o cină ușoară, potrivită celor care țin dietă!
Surse foto: askgeorgie.com