Rețete delicioase
Înapoi la

Învață să prepari tortul floarea-soarelui

Învață să prepari tortul floarea-soarelui

Alexandra Dragoi

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Învață să prepari tortul floarea-soarelui

Caracteristici

Dacă singurul tort pe care poți să îl faci este cel cu blat din comerț, budincă și frișcă deasupra, s-ar putea ca acest articol să te intereseze. De zilele de naștere este foarte plăcut să te surprindă cineva cu un tort. Surpriza este și mai mare și mai gustoasă, dacă tortul este făcut chiar de mâinile unor persoane dragi. Un tort original și spectaculos s-ar putea să „îmbuneze” chiar și cele mai morocănoase persoane! 

Descoperă mai jos rețeta pentru un desert spectaculos și gustos pe care și-l dorește orice sărbătorit: tortul floarea-soarelui! 

Rețetă pentru tort floarea-soarelui

Acest tip de tort este spectaculos, delicios și reprezintă o surpriză dulce pentru un sărbătorit sau pentru cei dragi. Rețeta este simplă, perfectă pentru femeile care adoră să gătească rapid! 

Ingrediente:

  • 1 portocală
  • 300 g faină
  • 300 g zahăr
  • 8 linguri de ulei
  • 3 ouă
  • 1 plic de praf de copt
  • esență de vanilie 
  • cremă de ciocolată (Nutella)
  • 1 ceașcă de frișcă
  • colorant alimentar galben

Mod de preparare:

  1. Portocala spălată și tăiată în cubulețe se dă la blender până devine o pastă. Ai grijă să nu o mixezi prea mult, pentru că riști să devină o compoziție lichidă de care nu ai nevoie.
  2. Se adaugă gălbenușurile, zahărul și uleiul.                                                       
  3. Compoziția obținută se răstoarnă într-un castron și se amestecă bine cu faina și praful de copt, vanilia și albușurile bătute spumă în prealabil. Totul se amestecă ușor cu lingura sau spatula.
  4. Se răstoarnă compoziția în formă și se pune la cuptor timp de 30 de minute. Îți recomandăm să verifici cu o scobitoare blatul, pentru că fiecare cuptor coace în mod diferit.
  5. După ce s-a răcit, se scoate din formă, mijlocul se ornează cu cremă Nutella (reprezentând semințele de floarea-soarelui), iar petalele - cu frișcă amestecată cu colorant galben (frunzele de soarea-soarelui).

Asta este tot! În doar o oră, obții un tort floarea-soarelui original și delicios! Ce spui? Îți pui șorțul și dai drumul la cuptor? 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Cat de mult te subestimezi?
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.