Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”

Dificultate:
Rețete ușoare
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Ramona Jurubita
Vineri, 22.12.2023

Alfajores este un tip special de biscuiți, preparați cu o delicioasă cremă de lapte condensat caramelizat (dulce de leche). Dacă te numeri printre fanii înfocați ai emisiunii „America Express”, sigur ți-ai urmărit echipa preferată preparând deliciosul desert. Noi am pregătit rețeta pentru tine, în cazul în care vrei să deguști și tu fursecurile în propria bucătărie.

Caracteristici

La origini, alfajores constituie o grupă mai mare de deserturi spaniole, care au ajuns sub diverse forme și în țările Americii Latine. Așa se face că biscuiții cu dulce de leche au fost prezentați în cadrul unei etape prin care concurenții de la „America Express” au trecut în Argentina.

Ingredientele necesare pentru biscuiții fragezi cu dulce de leche

  • 120 g făină
  • 180 g amidon alimentar (Gustin)
  • 170 g unt gras 82% (moale, la temperatura camerei)
  • 75 g zahăr pudră
  • 1 ou întreg + 1 gălbenuș
  • un praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon

Ingredientele necesare pentru umplutura biscuiților cu dulce de leche

  • 1 conservă de 397 g de lapte condensat caramelizat (dulce de leche, dulceață de lapte)
  • sare (fulgi tip fleur de sel sau sare mai grunjoasă)

Vei mai avea nevoie de zahăr pudră pentru decor și/sau fulgi de nucă de cocos.

Din cantitățile enumerate mai sus ies aproximativ 30 de fursecuri Alfajores, adică 60 de biscuiți cu diametrul de 4,5 cm pe care îi vei lipi doi câte doi cu delicioasa cremă de caramel. Numărul lor poate varia în funcție de dimensiunile instrumentului folosit pentru decuparea biscuiților.

Cum se prepară Alfajores, biscuiții cu dulce de leche

  1. Se pune la fiert conserva de lapte condensat. Da, ai înțeles bine! Ai nevoie de o conservă de lapte condensat pe care să o pui la fiert (nedesfăcută), într-o oală cu apă.
  2. Conserva se lasă pe foc aproximativ 3 ore din momentul în care începe să fiarbă. Atenție! Focul trebuie să fie mic, iar apa trebuie completată de fiecare dată când scade.
  3. Între timp, se adaugă într-un bol încăpător untul (la temperatura camerei) cu zahărul pudră, zahărul vanilat și un praf de sare.
  4. Se mixează 4-5 minute, apoi se adaugă ouăle și se mixează încă 3 minute.
  5. Următorul pas este adăugarea făinii cernute și a amidonului.
  6. Se mai amestecă un minut până la obținerea unei paste omogene. Atenție! Aluatul nu trebuie frământat energic și îndelung, pentru că se va întări în timpul coacerii, iar biscuiții vor ieși cauciucați.
  7. Se scoate aluatul din bol, se presează puțin cu mâinile într-o formă rectangulară și se acoperă cu folie de plastic.
  8. Aluatul trebuie ținut la frigider cel puțin o oră, dar ar fi bine să stea cât mai mult (indicat ar fi peste noapte)
  9. Trebuie scos din frigider cu 30 de minute înainte de întinderea foii. De asemenea, se pune făină pe blatul de lucru și pe sucitor, pentru evitarea ruperii sau lipirii foii de aluat.
  10. După ce se întinde foaia la grosimea de 3 mm, se decupează cercuri de aproximativ 4,5 cm diametru. Poți folosi inele speciale din comerț sau un pahar mai mic.
  11. Cercurile obținute se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se mai pun la frigider pentru 15-20 de minute.
  12. Se preîncălzește cuptorul la 175 C, cu ventilație (căldură sus+jos), respectiv treapta medie spre înaltă la cele pe gaz.
  13. Înainte ca tava să fie băgată în cuptor, biscuiții trebuie înțepați cu o furculiță în mijloc, pentru a nu se umfla în timpul coacerii.
  14. Intenția este să rămână plați, pentru a putea fi lipiți și a arăta cât de cât egali.
  15. Se pun biscuiții la cuptor pentru 12 minute. La jumătatea timpului se întoarce tava pentru o rumenire uniformă.
  16. După răcirea completă, se lipesc doi câte doi cu ajutorul cremei pregătite anterior. Atenție! Trebuie să pui cremă doar pe un biscuit și să îl lipești pe celălalt de el.
  17. Fursecurile se decorează după bunul plac. Fie se pudrează doar cu zahăr, fie se rulează înainte prin fulgi de nucă de cocos, care se vor lipi de umplutură.

Pont: pentru un plus de savoare, se presară sare pe partea unsă cu cremă, înainte de lipirea biscuiților între ei.

Cum se păstrează Alfajores?

Aceste fursecuri rezistă în stare impecabilă și două săptămâni, în cămară sau în orice încăpere răcoroasă. Ar trebui păstrate în cutii de carton cu capac.

Cea mai simpla reteta de fursecuri spritate

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Vineri, 22.12.2023
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Vineri, 22.12.2023

Surse foto: Freepik

Surse articol: CiaoSavoriurbanePetitchef

Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe