Invata sa prepari cele mai gustoase caramele de casa!
Cuprins
Caracteristici
Daca vrei sa pregatesti un desert rapid, delicios si care sa-ti aminteasca de copilarie, iti recomand sa citesti cum sa prepari caramele de casa.
Exista multe retete care au la baza caramelul, de la prajituri, topping pentru fructe sau inghetata, gogosi ori budinca, insa delicioasele caramele de casa iti vor indulci ziua si te vor transpune in perioada frumoasa a copilariei. Trebuie sa inveti sa le prepari!
Reteta de caramele de casa
Ingrediente:
- 50 g de unt;
- 100 g de zahar alb;
- 100 g de zahar brun;
- 170 g de lapte condensat dulce.
Metoda de preparare caramele de casa:
- Pune untul la topit intr-o cratita inalta non-aderenta, apoi adauga zaharul alb, zaharul brun si laptele condensat. Lasa cratita pe foc mic si amesteca incontinuu in compozitie pana incepe sa fiarba.
- Lasa sa fiarba in jur de 30 minute, pana cand compozitia se desprinde de pe vas.Las
- a 5 minute sa se raceasca, apoi toarna compozitia in forme de cuburi de gheata unse cu putin unt. Introdu apoi formele la frigider pentru cel putin 30 minute.
Pastreaza delicioasele caramele de casa intr-un recipient cu capac, la temperatura camerei si rasfate-te cu ceva dulce ori de cate ori ti-e pofta!