Jambon la cuptor în Coca Cola, un preparat divin

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Jambon la cuptor în Coca Cola, un preparat divin
Redactor Alexa Galgau
Duminică, 20.11.2016

Cuprins

Caracteristici

Știm că nu e bine să bem Coca Cola, dar putem să o folosim la gătit? Se pare că da! Deși multe sprâncene se vor ridica neîncrezătoare la auzul acestei idei, Nigella Lawson, una dintre cele mai cunoscute personalități în domeniul gastronomic vine și ne convinge cu o rețetă delicioasă de jambon la cuptor în Coca Cola, un preparat fraged și incredibil de gustos (nu, nu are gust de Cola!).

Iată cum să pregătești acest fel special de mâncare, numai bun pentru o masă în familie!

Jambon la cuptor în Coca Cola

Jambonul la cuptor în Coca Cola este un peparat simplu, dar interesant, în care carnea capătă o frăgezime aparte datorită sucului. Nu îți trebuie multe ingrediente, iar glazura îi dă preparatului un gust inedit și savuros, care te va face să te lingi pe degete. Din această rețetă ies 8 porții de jambon!

Ingrediente:

  • 2 kg de jambon;
  • 1 ceapă curățată și tăiată în jumătate;
  • 2 l de Coca Cola;
  • o mână de cuișoare;
  • o lingură de melasă;
  • 2 lingurițe de pudră de muștar;
  • 2 lingurițe de zahăr demerara.

Mod de preparare:

  1. Pune jambonul într-o oală, adaugă ceapa și toarnă Coca Cola peste el. Lasă compoziția să dea în fiert, apoi dă focul cât mai mic și las-o să fiarbă înăbușit, circa 2 ore și jumătate, cu capacul pus. E posibil să fie nevoie de mai mult sau mai puțin timp de fierbere, în funcție de cât de groasă este bucata de carne, așa că orientează-te în funcție de acest aspect, ținând cont de faptul că, dacă înainte ai ținut jambonul la frigider, are nevoie de 15 minute suplimentare ca să fii sigură că este pătruns corespunzător. La cuptor nu se pune decât pentru a prinde o rumeneală apetisantă, așa că este foarte important ca jambonul să fie deja bine făcut înainte.

  2. Între timp, preîncălzește cuptorul la 240 grade Celsius, iar când jambonul este gata, scoate-l din oală și lasă-l la răcit ca să poți să umbli cu el (poți să îl lași și la răcit complet). Scoate pielea și lasă un strat subțire de grăsime la suprafață, apoi crestează grăsimea respectivă cu un cuțit ascuțit, creând un grilaj pe jambon. Pune cuișoare la intersecțiile crestăturilor, apoi, folosind o pensulă, toarnă melasa în mod uniform pe suprafața jambonului, dar ai grijă să nu deplasezi cuișoarele (acestea vor da o aromă deosebită cărnii). Presează ușor pudra de muștar și zahărul pe suprafața lipicioasă, apoi pune jambonul la cuptor circa 10 minute, până observi că glazura este topită și scoate balonașe.

Jambonul la cuptor în Coca Cola are o frăgezime aparte, deoarece fierbe în acel suc foarte acidulat, dar și un gust special, datorită fierturii și glazurii delicioase.

Încearcă și o rețetă delicioasă de friptură coreeană marinată sau o friptură de pui la tavă cu sos de muștar Dijon!

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Duminică, 20.11.2016
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Duminică, 20.11.2016
Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Ce zeu este părintele tău divin?
Ce zeu este părintele tău divin?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (697 vizite)