Friptura de pui la tava cu sos de mustar Dijon si fructe

Friptura de pui la tava cu sos de mustar Dijon si fructe
Andreea Gluh, redactor
Marţi, 07.07.2015

Cuprins

Poate ca nu este tocmai sezonul mancarurilor grele, al caror ingredient principal este carnea, si nici momentul potrivit pentru a sta pe langa un cuptor incins. Totusi, atunci cand trebuie sa pregatesti o masa festiva, nu prea ai de ales si, in cele din urma, te incumeti sa prepari si o mancare care iese din tipare. Asadar, te provocam sa incerci o friptura de pui la tava asa cum nu ai mai gustat: cu sos de mustar Dijon si fructe de sezon. 

Iata cum se prepara aceasta friptura delicioasa!

O friptura rafinata pentru o cina pe masura

Ingredientele pe care trebuie sa le ai la indemana pentru a prepara aceasta minunatie sunt urmatoarele:

- 8 pulpe de pui;

- 10 caise foarte coapte;

- 2 linguri de miere;

- 2 linguri de mustar Dijon;

- 300 ml de apa;

- sare si piper dupa gust.

Iata si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gati friptura de pui la tava cu sos de mustar Dijon:

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius, iar intre timp, spala pulpele de pui si da-le prin sare si piper, apoi pune-le intr-o tava, in care ai turnat in prealabil cei 300 ml de apa.

Spala bine caisele, scoate-le samburii si transforma-le in piure, folosind un blender sau robotul de bucatarie. Apoi, pune intr-o tigaie mustarul Dijon si pasta de fructe si lasa totul la foc mic, vreme de 15 minute, pana cand isi schimba culoarea si textura, iar volumul mixului se reduce. Odata obtinute aceste rezultate, da amestecul deoparte si lasa-l sa se raceasca putin, pentru a putea adauga mierea in el. La final, tot acest mix dulce trebuie folosit pentru a glazura pulpele de pui.

Pune friptura de pui la tava cu sos de mustar Dijon la cuptor pentru 10-15 min, pana cand carnea se fragezeste usor, apoi cresteaza pulpele, pentru ca ele sa fie patrunse complet. Dupa 30 de minute, scoate friptura din cuptor si pregateste-te sa o savurezi alaturi de invitatii tai speciali.

Pofta buna!

Friptura de pui la tava cu sos de mustar Dijon si fructe nu este tocmai preparatul clasic pe care ai invatat sa il gatesti de la mama sau bunica. Poate ca inainte de a o gusta, combinatia de ingrediente ti se va parea ciudata, insa odata ce o vei prepara si o vei servi, toti mesenii tai te vor lauda pentru talentul gastronomic pe care il ai.

Sursa foto: msflourgirl.com 

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Marţi, 07.07.2015
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 07.07.2015
Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe