3 retete sanatoase de chiftele in sos

3 retete sanatoase de chiftele in sos
Diana Gherasim
Luni, 12.08.2013

Cuprins

Chiftelele in sos sunt perfecte alaturi de o garnitura de cartofi sau de legume, fiind foarte usor de pregatit si deosebit de gustoase. Fie ca folosesti carne de pui, fie ca optezi pentru carne de vita sau pentru peste, acestea constituie un pranz excelent pentru intreaga familie si, de ce nu, le poti pregati chiar si atunci cand ai oaspeti la cina. Cu un sos potrivit, chiftelele sunt mereu un deliciu culinar greu de evitat, de aceea noi iti oferim trei retete care sa iti desavarseasca meniul zilnic in cel mai savuros mod!

Chiftele din carne de vita cu sos de tomate

chiftele din carne de vita cu sos de tomate

Ingrediente:

- 500 g carne de vita tocata

- 100 g paine inmuiata in lapte

- 1 ou

- 4 catei de usturoi

- 1 lingurita de sare

- putin piper

- patrunjel verde

- 1 ceapa

- 1 lingura de pasta de ardei iute

- o conserva de rosii de 500 g

- 2 linguri de zahar

- 2 foi de dafin

- 100 ml ulei

Cum sa pregatesti chiftele din carne de vita cu sos de tomate:

Amesteca painea inmuiata deja in lapte si carnea de vita cu oul batut si usturoiul tocat. Adauga la umplutura sarea, piperul, patrunjelul, apoi amesteca bine si formeaza bilute micute, pe care le pui la prajit intr-o tigaie cu putin ulei incins.

Aseaza chiftelele pe o farfurie pe care ai intins in prealabil niste prosoape de hartie, cu rolul de a absorbi uleiul in exces. Intre timp prepara sosul de tomate. Taie marunt ceapa, pune-o la calit, iar cand aceasta devine aurie, adauga rosiile, pasta de ardei, putina apa, zahar, piper, sare si foile de dafin si lasa totul la foc mic, pana cand obtii o pasta omogena. Aseaza chiftelele in farfurii, toarna putin sos peste ele si serveste-le cu o garnitura de legume.

Chiftele din carne de pui cu sos de smantana si ciuperci

chiftele din carne de pui cu sos de smantana si ciuperci

Ingrediente:

- 1 piept de pui

- 2 oua

- 2 cepe mici

- cascaval

- sare si piper dupa gust

- faina

- pesmet

- 300 g de ciuperci

- 300 g de smantana

Cum sa prepari chiftele din carne de pui cu sos de smantana si ciuperci:

Gateste pieptul de pui pe gratar, apoi da-l prin masina de tocat si amesteca-l cu ouale batute, cu o ceapa tocata, sare si piper. Amesteca pana obtii o compozitie omogena, din care vei modela chiftele micute, pe care le poti umple cu un cubulet de cascaval.

Da chiftelutele prin faina, ou batut si pesmet, apoi prajeste-le intr-o tigaie incinsa si aseaza-le pe un platou pe care ai asezat prosopele de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei. Pentru a obtine sosul spala ciupercile, taie-le marunt, impreuna cu o ceapa mica si pune-le la calit. Cand acestea sunt gata, adauga smantana si putina sare, si amesteca pana obtii o pasta omogena. Aseaza chiftelutele in farfurii, apoi toarna sosul de smantana si ciuperci peste ele si savureaza-le alaturi de cei dragi, la masa de pranz!

Chiftele din carne de curcan la cuptor, cu sos tzatziki

chiftele din carne de curcan cu sos tzatziki

Ingrediente:

- 500 g piept de curcan

- 1 ou

- 1 ceapa mica

- 1 lingura de pasta de tomate

- 1 lingura de pasta de ardei iute

- 2 linguri de pesmet

- patrunjel proaspat

- 1 castravete

- 1 avocado

- 250 g iaurt slab

- 2 catei de usturoi

- marar

- ulei de masline

- sare si piper

Cum sa pregatesti chiftele din carne de curcan la cuptor, cu sos tzatziki:

Amesteca pieptul de curcan fiert si dat prin masina cu oul, ceapa, pasta de tomate si cea de ardei iute si patrunjelul, pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza pesmetul, apoi formeaza chiftelutele.

Intr-o oala pune apa la fiert, iar cand aceasta fierbe adauga chiftelele, pe care le lasi acolo timp de 3-4 minute, dupa care le scoti pe o farfurie. Intr-o tava aseaza hartie de copt, unge-o cu putin ulei, apoi aseaza chiftelele si pune-le la copt pentru 5-10 minute, pana cand acestea se rumenesc.

Intre timp prepara sosul tzatziki. Zdrobeste usturoiul, adauga putina sare, ulei de masline si amesteca bine. Spala castravetele, da-l prin razatoare, sareaza-l putin si aseaza-l pe o sita pentru a se scurge surplusul de apa.

Zdrobeste pulpa de avocado peste usturoi, amesteca bine, apoi adauga mararul, iaurtul si castravetele. Invarte bine in sos, pana cand se omogenizeaza. Cand chiftelele sunt gata, aseaza-le in farfurii, adauga sosul tzatziki si o garnitura pe placul oaspetilor tai!

Alege reteta de chiftele in sos care se potriveste fiecarui moment al zilei, dar si preferintelor tale! Incearca si tu una din cele trei propuneri de chiftele in sos!

Pofta buna!

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce fruct te reprezinta?
Ce fruct te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (12)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe