5 retete de post simple pe care trebuie sa le incerci
- Dificultate:
- Rețete ușoare
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete de post
- Prânz
Pentru ca am intrat in Postul Pastelui, am ales pentru tine cateva retete de post simple, dar delicioase, pe care sa le incerci luna aceasta! Iata cat de repede si de usor se face o mancare de nota 10!
Cele mai bune retete de post simple
Cartofi dulci umpluti
Ingrediente (2 portii): - 2 cartofi dulci mari; |
Mod de preparare:
Infige furculita in cartofi de cateva ori si pune-i la microunde, la copt, circa 12-15 minute. Stii ca sunt patrunsi complet atunci cand poti sa infigi furculita in ei cu usurinta. Intre timp, amesteca fasolea cu uleiul, rosia si condimentele intr-un castron separat, asezonand totul dupa gust. Pune castronul la microunde circa 2-3 minute sau gateste mixul intr-o tigaie, pe foc mediu.
Cand cartofii s-au racit putin (nu complet), taie-i pe lungime cam 2/3, desfa-i si realizeaza o adancitura in centru cu ajutorul unei linguri, luand miezul acestora si amestecandu-l cu mixul de fasole neagra. Adauga apoi amestecul in fiecare cartof. Presara coriandru proaspat peste cartofi si serveste imediat.
Paste fettuccine cu ciuperci si busuioc
Ingrediente (4 portii): - 2 linguri de ulei de masline extravirgin; |
Mod de preparare:
Pregateste pastele conform indicatiilor de pe pachet. Intr-o tigaie medie, incinge uleiul si adauga usturoiul, lasandu-l sa se rumeneasca putin, circa 2 minute. Adauga ciupercile si creste intensitatea focului la mediu-mare. Lasa-le sa se patrunda si sa se rumeneasca putin, circa 4-5 minute. Adauga condimentele, coaja si zeama de lamaie si amesteca bine, apoi ia tigaia de pe foc.
Adauga pastele in tigaie, impreuna cu o jumatate de cana din apa in care au fiert. Pune si busuiocul, amesteca bine, mai da totul la foc circa 2 minute si serveste imediat!
Mancarica de fasole verde
Ingrediente: - un kg de fasole verde congelata; |
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o cratita medie si adauga ceapa, lasand-o sa „transpire” cateva minute, pana devine translucida. Adauga apoi usturoiul si lasa-l pe foc circa 2-3 minute, ca sa iasa aroma din el, pe urma fasolea (direct de la congelator, nu dezghetata). Dupa ce se dezgheata si isi lasa zeama, potriveste-o de gust, da focul mai mic, pune un capac peste vas si lasa sa fiarba pana scade zeama de tot.
La sfarsit, cand fasolea e aproape gata, adauga bulionul, rosiile de la conserva si zaharul, amesteca bine si mai lasa mancarea pe foc circa 10 minute, ca sa se intrepatrunda aromele. Optional, la sfarsit mai poti adauga o lingurita de fulgi de usturoi.
Tocanita de conopida, naut si cuscus
Ingrediente (4 portii): - 2 linguri de ulei de masline; |
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o tigaie mare, apoi adauga ceapa, amestecand din cand in cand. Las-o pe foc pana se inmoaie, circe 4-5 minute. Adauga apoi chimenul, ghimbirul, sarea si piperul si amesteca bine totul, pana se aromeaza intreaga compozitie, circa un minut. Zdrobeste rosiile in maini si adauga-le in tigaie cu tot cu lichidul din conserva, apoi pune nautul, conopida si stafidele. Adauga o cana de apa si lasa totul sa fiarba inabusit circa 15-20 de minute, pana cand sosul se ingroasa. Adauga spanacul oparit putin si amesteca usor, mai lasa mancarea pe foc circa 2 minute, apoi serveste-o alaturi de cuscus. Acesta se face foarte simplu: adauga apa fierbinte peste el si lasa-l asa circa 5 minute, acoperit cu un capac. Strecoara-l si e gata de mancat! Poti sa il adaugi la mancare sau sa il servesti separat.
Ciorba de fasole rosie (gulas vegetarian)
Ingrediente (6 portii): - 500 g de fasole rosie de la conserva; |
Mod de preparare:
Intr-o oala mare, incinge uleiul si caleste ceapa, morcovul si ardeiul. Amesteca des si lasa-le pe foc circa 8-10 minute. Adauga si usturoiul si mai lasa-l cam un minut, ca sa aromeze compozitia. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper, apoi mai adauga o lingura de ulei si ardeiul paprika. Lasa-l sa se gateasca timp de cateva minute. Pune fasolea peste aceasta compozitie, las-o circa 5 minute, ca sa se intrepatrunda aromele, apoi adauga pasta de tomate si dafinul, toarna 2,5 litri de apa peste legume si lasa-le sa fiarba inabusit, cu capac, circa o jumatate ora.
La sfarsit, adauga oregano, sare si piper, otetul si zaharul si mai lasa ciorba la fiert, pe foc foarte mic, circa 15 minute. Adauga patrunjelul chiar inainte de servire.
Incearca si tu aceste retete de post simple si gustoase, cu care vei impresiona pe toata lumea!
Afla si cum sa faci o lasagna delicioasa de post si o mancare de castraveti de post!
Surse: eatingwell.com, foodnetwork.com, realsimple.com, cooking.nytimes.com