Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai simplă rețetă de Ratatouille

Cea mai simplă rețetă de Ratatouille

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Cea mai simplă rețetă de Ratatouille

Caracteristici

Ratatouille este o mâncare țărănească din Franța, mai exact din Nisa, preparată doar din legume delicioase. Este oarecum asemănătoare cu ghiveciul nostru de legume, dar conține câteva ingrediente diferite, care dau o aromă specială acestui preparat. Ratatouille este o mâncare foarte dietetică, sănătoasă și poate fi consumată cu încredere de vegetarieni. Dacă înveți și tu să o prepari, îi vei impresiona pe cei dragi cu un fel franțuzesc care, deși nu este foarte sofisticat, este cât se poate de bun!

Descoperă cum să faci o rețetă de Ratatouille ca în Franța, foarte simplă, dar divin de gustoasă!

Ratatouille: o mâncare franțuzească delicioasă

Un Ratatouille „ca la el acasă” are la bază vinete și dovlecei zucchini și se prepară în doar puțin peste o oră. Este un fel nepretențios, dar simplitatea lui nu înseamnă că nu este savuros, dimpotrivă. Aromele legumelor delicioase se îmbină pentru a da naștere unui preparat delicios, care ar convinge pe oricine că și mâncarea vegetariană poate fi excelentă. Ratatouille are numai 212 calorii/porție și este plin de vitamine și nutrienți importanți, fiind o mâncare excelentă de vară, când nu prea îți vine să consumi alimente grele.

Ingrediente (4 porții):

  • 2 cepe roșii;
  • 4 căței de usturoi;
  • 2 vinete;
  • 3 dovlecei zucchini;
  • 3 ardei galbeni;
  • 6 roșii coapte;
  • o jumătate de legătură de busuioc;
  • ulei de măsline;
  • câteva fire de cimbru proaspăt;
  • o conservă de roșii prunișoară de 400 g;
  • o lingură de oțet balsamic;
  • o jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

  1. Pregătește ingredientele înainte de a începe: curăță cepele și taie-le grosier, apoi curăță usturoiul și taie-l fin. Taie capetele vinetelor și ale dovleceilor, scoate semințele din ardei și apoi taie legumele în felii groase de 2,5 cm. Spală roșiile și taie-le grosier, apoi pune deoparte frunzele de busuioc si taie mărunt tulpinile.

  2. Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare cu margini înalte sau într-o cratiță, pe foc mediu. Adaugă vinetele, dovleceii și ardeii (pe rând, dacă e nevoie), apoi prăjește-le circa 5 minute, amestecându-le din când în când, până sunt aurii, dar nu pătrunse complet. Nu le lăsa mai mult, pentru că aceste legume se pătrund foarte ușor. După ce se scurge timpul, pune legumele într-un castron mare.

  3. Adaugă în tigaie ceapa, usturoiul, tulpinile de busuioc și frunzele de cimbru, apoi stropește-le cu puțin ulei și lasă-le pe foc mic circa 10-15 minute, până se rumenesc și se îmbină aromele, Adaugă peste ele legumele gătite anterior, conserva de roșii și roșiile proaspete, apoi amestecă bine și adaugă oțetul balsamic. Asezonează cu sare și piper după gust.

  4. Amestecă foarte bine, zdrobind roșiile cu fundul unei linguri, apoi acoperă tigaia sau oala cu un capac, dă focul la minimum și lasă mâncarea să fiarbă înăbușit circa 35 de minute, până se reduce zeama. Rupe cu mâinile frunzele de busuioc, dă pe răzătoare lămâia și adaugă coaja acesteia și busuiocul peste mâncare.

Rețeta de Ratatouille este una dintre cele mai bune variante de preparate cu legume pe care le poți încerca!

Mai vrei o rețetă franțuzească cu legume, ușor de preparat? Încearcă quiche-ul cu legume!

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.