Cum sa prepari o mancare de stevie cu orez de post
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie
Cuprins
Caracteristici
Suntem in plin post, asa ca trebuie sa ai la indemana o lista intreaga de preparate fara carne, care sa iti asigure un meniu pe cat de variat, pe atat de gustos. Astazi, iti vom spune despre o mancare de post tipica sezonului primaverii: stevia cu orez. Frunzele verzi de stevie ii vor conferi mancarii tale un gust deosebit, transformand-o, in acelasi timp, intr-un medicament, deoarece ele contin calciu si au proprietati antibacteriene.
Asadar, descopera si tu, in cele ce urmeaza, ce pasi trebuie sa urmezi pentru a pregati acest preparat delicios!
Cea mai buna mancare de stevie cu orez
Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:
- 3 legaturi de stevie;
- 150 gr de orez (alb sau brun, in functie de preferinte), spalat in cateva ape;
- 3 cepe mici, tocate marunt, sau o legatura de ceapa verde, de asemenea tocata;
- 50 gr de pasta de tomate;
- 2-3 linguri de ulei;
- sare si piper dupa gust.
Modalitatea de preparare este urmatoarea:
Spala bine stevia si opareste frunzele in apa clocotita, iar apoi, toaca-le marunt. Intr-o tigaie cu putin ulei incins, caleste ceapa pana cand isi schimba culoarea si textura. Dupa aceea, pune aceste ingrediente, orezul, sarea si piperul intr-o oala si adauga suficienta apa astfel incat sa le acopere. Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 25 de minute sau pana cand orezul este gata. Acum este momentul sa adaugi pasta de tomate si o lingura de ulei. Mai lasa mancarea inca 5-10 minute sa fiarba, acoperind insa oala cu un capac de aceasta data.
Pofta buna!
Mancarea de stevie cu orez este usor de preparat si este cu adevarat delicioasa. Incearca-o si tu in aceasta primavara si nu vei mai simti lipsa carnii din meniul tau de post!