Cum se prepara cei mai buni ficatei pane
Cuprins
Unele persoane nu consuma ficatei de pui, pentru ca, ce e drept, sunt mai greu de preparat decat alte mancaruri, avand in vedere faptul ca pot iesi uscati si lipsiti de gust la cea mai mica abatere de la reteta originala. Astazi, insa, iti propunem sa incerci o reteta cu care nu vei da gres niciodata: ficatei pane. Crocanti si gustosi, ei vor deveni preferatii membrilor familiei care pana acum ii evitau.
Iata cat de repede se prepara deliciosii ficatei pane!
Ficatei pane - o reteta pentru mofturosi si pofticiosi deopotriva
Ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta reteta sunt urmatoarele:
- 450 gr de ficatei de pui, proaspeti;
- 120 gr de faina;
- 500 gr de pesmet;
- 2 oua batute;
- sare si piper dupa gust;
- ulei pentru prajit.
Pentru a prepara acest fel de mancare, trebuie sa urmezi cativa pasi:
Mai intai, taie ficatul in doua si spala-l bine, astfel incat sa poti indeparta membranele si urmele de fiere existente, pentru a nu risca sa iasa amarui. Apoi, inmoaie bucata bucata de ficat in ouale batute, asezoneaz-o cu sare si piper, da-o prin faina si prin pesmet si pune-o la prajit, in ulei incins. Ficateii trebuie lasati pe foc pana cand se rumenesc, fiind indicat sa ii intorci de pe o parte pe cealalta la interval de 1-2 minute, astfel incat sa fie patrunsi uniform. Cand toti ficateii pane sunt gata, pune-i pe un platou tapetat cu servetele de hartie, pentru a absorbi grasimea.
Pofta buna!
Ficateii pane se prepara rapid si ii poti savura alaturi de o salata delicioasa, de sezon. In acest fel, ii vei convinge chiar si pe mofturosii familiei sa guste o astfel de mancare.
Descopera aici si cum se prepara ficateii de pui la cuptor!