Cuscus cu pui crocant si arome orientale

Luni, 10.08.2015
Cuprins
Cuscusul e un preparat minunat in sine si o garnitura grozava pentru o multime de mancaruri. Cuscusul este de fapt format din mici granule sferice, un fel de mini-paste din grau dur. E important, de aceea, sa alegi un produs de calitate pentru ca produsul final poate sa difere foarte mult - in loc de un cuscus pufos si aerat, poti obtine unul cu o consistenta mucilaginoasa. Acestea fiind zise, iti propunem azi sa incerci sa prepari si tu o reteta gustoasa si rapida de cuscus cu pui crocant, o mancare delicioasa, in care e greu de stabilit cine e vedeta.
Cuscus cu pulpe superioare crocante de pui

Ai nevoie de:
8 pulpe superioare de pui cu os
250 g de cuscus
500 ml de supa de pui
2 cepe
2 catei de usturoi
1 legatura de coriandru sau de patrunjel
cateva frunzulite de menta
1 lamaie
2 ardei copti
o lingurita de turmeric
o lingura de garam masala (un amestec de condimente pe care il gasesti usor in orice magazin de specialitate)
o lingurita de chimion
o lingurita de boia afumata
o lingurita de coriandru macinat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Amesteca toate condimentele intr-un bol si foloseste jumatate din amestec pentru a unge bine pulpele.
Prajeste puiul intr-o tigaie cu putin ulei pana ce capata o culoare aurie si o crusta crocanta pe ambele parti.
Scoate puiul si lasa-l deoparte, mai adauga putin ulei in aceeasi tigaie si apoi pune ceapa si usturoiul. Caleste-le putin, apoi adauga ardeii copti taiati marunt. Mai lasa totul pentru 1-2 minute, apoi adauga restul de condimente, toarna supa de pui si adu totul la temperatura de fierbere.
Pune puiul in supa de pui cu pielea in sus (ai nevoie de o cratita sau de o tigaie intinsa pentru ca zeama sa nu acopere puiul) si mai fierbe-l pentru cateva minute, pana s-a patruns.
Cand e gata, scoate puiul pe o farfurie, iar in zeama ramasa adauga cuscusul si zeama de lamaie. Daca mai e nevoie, mai adauga putina apa sau supa de pui (tine cont de faptul ca regula cuscusul se prepara adaugand o parte de granule la doua parti de apa). Cand e aproape gata, presara coriandrul (sau patrunjelul) si menta taiate marunt, apoi pune puiul deasupra. Mai lasa pe foc pentru cateva minute si e gata!
Pont: Cuscusul cu pui merge de minune servit cu harissa, un sos rosu foarte iute pe baza de ardei. O poti adauga ca atare peste preparat, daca ai meseni curajosi, sau poti pregati un sos racoritor din 200 de ml de iaurt, cateva frunzulite de menta maruntite si o lingura de harissa. Amesteca-le pe toate si pune-le intr-un bol pe masa, alaturi de puiul crocan si cuscusul cu influente orientale.
Pofta mare!
Vezi si

Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean |
Luni, 10.08.2015

Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean |
Luni, 10.08.2015

7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean |
Luni, 10.08.2015