Un mic dejun rapid si satios poate fi alcatuit din oua (o sursa importanta de proteine), paine integrala (carbohidrati si fibre), legume proaspete, fructe si un suc proaspat din citrice. Astazi iti voi prezenta o reteta excelenta de mic dejun: omleta cu legume Acapulco, la cuptor.
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 8 oua mari
- 2 lingurite de unt sau margarina dietetica
- 6 linguri de lapte
- putina sare
- piper
- cascaval sau branza cheddar rasa (optional)
- ardei gras taiat felii
- sos de rosii sau 2 rosii proaspete
- chili
- ceapa
- busuioc
- oregano
Mod de preparare omleta Acapulco:
- pune untul sau margarina intr-o tigaie rotunda, speciala pentru cuptor, si topeste-l
- bate bine ouale, laptele, sarea si piperul
- toarna amestecul in tigaie cu unt topit
- presara felii de ardei, ceapa, rosii sau ce legume iti mai doresti
- coace omleta la 350 de grade, timp de 10 minute
- presara branza sau cascavalul si intoarce omleta cu o spatula
- mai las-o timp de 5 minute pana cand devine aurie si crocanta pe margini, iar legumele sunt bine patrunse
- se serveste cu o felie de paine prajita, sos de rosii, broccoli, busuioc, oregano, chili sau cu o salata de legume proaspete si o cana de suc natural de fructe.