Mancare de peste de post

Cuprins
Caracteristici
- Rețete de post
- Prânz
- Cină
In Postul Pastelui se da dezlegare la peste doar doua zile, de aceea trebuie sa profiti din plin de ele, preparand o mancare de peste de post savuroasa si sanatoasa. Dupa atatea zile de post este indicat sa optezi pentru preparate usoare, deoarece nu iti vor ingreuna digestia si te vor ajuta sa mentii un echilibru in alimentatia ta si a familiei.
Afla cum poti sa pregatesti o reteta gustoasa si simpla de mancare de peste de post!
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 30 de minute
Timp total: 50 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Cantitate: 4 portii
Sursa foto: getflatbellytips.com
Ingrediente necesare
- 4 bucati de file de peste (orice tip de peste doresti)
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi rosii
- 2 castraveti
- doua fire de praz
- 3-4 linguri de ulei de masline
- o lamaie
- piper (optional se pot folosi si alte condimente)
- sare
Iata cum poti sa prepari mancare de peste de post
Fileul de peste se spala si se presara cu sare si piper. Se aseaza pe gratar si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp se pregatesc legumele: se spala, se curata de coaja sau de seminte (in functie de caz) si se taie. Castravetii, morcovii si firele de praz se pot taia rondele, iar ardeii grasi in fasii subtiri.
Se pune ulei de masline intr-o tigaie si se lasa la incins. Se adauga legumele pe rand si se calesc, amestecand frecvent. Spre final se adauga sare, piper si suc de lamaie.
Garnitura pe baza de legume se serveste alaturi de fileul de peste. Poti sa adaugi in farfurie anumite verdeturi taiate marunt si felii de lamaie.
Aceasta mancare de peste de post nu are o valoare calorica ridicata, deoarece pestele se prepara pe gratar, iar legumele folosite nu absorb mult ulei.
Mancarea de peste de post este apetisanta, hranitoare si usor de preparat.
Pofta buna!


