In momentul in care tii post ai tendinta sa mananci aceleasi lucruri. Este foarte important ca alimentatia ta sa fie in continuare una diversificata. Ca sa iesi din monotonie iti propunem sa incerci o reteta simpla si extrem de buna: mancarea din mazare de post. Este important sa stii ca mazarea are nenumarate beneficii pentru sanatate: energizeaza organismul, ajuta la slabit, combate osteoporoza, controleaza nivelul de zahar din sange, asa ca ai inca un motiv in plus sa te apuci de gatit.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 40 minute
Timp total: 50 minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 2 portii
Ingrediente necesare
- 1 kg de mazare (congelata, la borcan, proaspata)
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 1 legatura marar
- 2 linguri de bulion sau zarzavat
- 1 l de apa
- sare
- piper negru
- 2 catei de usturoi
Prepararea mancarii din mazare de post
Rade morcovii in fasii subtiri. Pune putin ulei la incins in cratita, apoi toaca ceapa marunt si pune-o la calit. Cand a devenit aurie, adauga si morcovul. Amesteca putin si apoi pune mazarea, bulionul, sarea, piperul, usturoiul taiat bucatele. Toarna 1 l de apa si acopera cratita. Lasa sa fiarba si amesteca din cand in cand. Ai grija inainte sa opresti focul sa incerci boabele de mazare si morcovul, astfel incat sa fii sigura ca sunt fierte bine. Dupa ce mancarea e gata poti sa presari mararul.
Mancarea din mazare de post este foarte usor de facut si nu necesita mult timp. Este gustoasa si merita incercata oricand, nu doar in perioada postului. Mazarea contine 8 vitamine, 7 minerale, fibre si proteine ce mentin sanatatea si vitalitatea organismului.
Pofta buna!