Mancarica de dovlecei – numai buna in timpul postului

Mancarica de dovlecei – numai buna in timpul postului
Roxana Gheorghe
Marţi, 09.03.2010

Cuprins

Tinem post sau nu, aceasta mancarica de dovlecei este buna oricum. O putem servi ca felul intai sau ca si garnitura la fripturi, carnati, chiftele, friganele sau ochiuri. Nu este greu de preparat, prin urmare o poate gati oricine, chiar daca nu a petrecut prea mult timp in bucatarie. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi instructiunile noastre.

Ingrediente:

- 2 dovlecei ( cca 1 ½ kg)
- ½ kg rosii
- un ardei gras
- 4 linguri ulei
- cimbru
- marar
- sare
- o ceapa de marime mijlocie

Cum preparam mancarica de dovlecei?

Curatam subtire dovleceii de coaja si ii taiem in jumatati. Le scoatem semintele cu ajutorul unei linguri.

 mancarica de dovlecei

Partea ramasa o taiem in cuburi de 3 cm sau o dam pe razatoarea cu gauri mari. Ii presaram cu o lingurita de sare, se amesteca si ii lasam 20 de minute ca sarea sa extraga apa din ei, apoi ii stoarcem bine in pumni. Taiem ceapa marunt si o calim 2 minute in tot untdelemnul, la foc mic, fara a o lasa sa se rumeneasca.

 mancarica de dovlecei

Adaugam dovleceii, 100 ml apa, ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile (curatate de coaja) taiate in felii de 2 cm grosime si o crenguta de cimbru. Ii punem la cuptor 20 de minute, la foc mijlociu, pentru a se fierbe fara sa se terciuiasca. Cand se scoate mancarea din cuptor, presaram deasupra mararul taiat marunt si potrivim gustul cu sare.

Datorita ingredientelor folosite, mancarica noastra de dovlecei devine parfumata si capata un gust foarte bun.

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 09.03.2010
Articolul urmator »
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Incepe quiz
Ce fel de nevasta vei fi: buna sau rea?
Ce fel de nevasta vei fi: buna sau rea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (14)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (323 vizite)