Reteta de post: Mancarica de mazare

Reteta de post: Mancarica de mazare
Roxana Gheorghe
Duminică, 28.02.2010

Pentru ca ne aflam in postul Pastelui m-am gandit la o reteta care nu ne da batai de cap si, de asemenea, este foarte gustoasa.

Probabil multe dintre voi nu mai stiti ce sa gatiti in asa fel incat sa diversificati meniul. Ce ati spune despre o mancarica de mazare?

O sa invatam sa preparam doua astfel de retete:
1) Mancarica de mazare
2) Mancarica de mazare cu cartofi

Mancarica de mazare

Ingrediente:

- 1,2 kg de mazare (sau 2 borcane de 700 - 800 g)
- 3 - 4 linguri ulei
- 2 cepe mari
- 2 linguri bulion
- sare
- 1 legatura marar
- 2 linguri faina


Mod de preparare:

Pentru a prepara aceasta mancarica de mazare in primul rand vom toca ceapa marunt si o vom pune la calit cu apa si ulei. Intre timp, intr-o cana batem foarte bine faina cu apa rece. Aceasta o vom adauga peste ceapa care se afla la calit si dupa o mai lasam 10 minute sa fiarba. Peste sosul obtinut adaugam mazarea pe care am fiert-o inainte si bulionul. Potrivim sare dupa gust si punem vasul la cuptor pentru inca 15 minute. Dupa ce scoatem mancarica, tot ce ne ramane este sa punem pe deasupra verdeata tocata marunt.

mancarica de mazare

 

Mancarica de mazare cu cartofi

Ingrediente:

- 600 g mazare
- 2 - 3 linguri ulei
- 2 legaturi de ceapa verde
- ½ kg de cartofi
- 2 morcovi
- 3 - 4 rosii
- marar verde
- sare


Mod de preparare:

Mancarica de mazare cu cartofi este foarte asemanatoare cu cea simpla. Pentru inceput tocam ceapa marunt si morcovul il taiem rondele. Dupa ce am terminat, le punem la calit in apa si ulei. Adaugam mazarea si punem apa pana acoperim compozitia. Punem capacul si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru, dupa care ii adaugam peste mazare. Acum, luam rosiile sa le dam prin razatoarea mare si le adaugam atunci cand legumele sunt fierte. Imediat dupa, punem si sare dupa gust. La sfarsit, adaugam mararul verde pe care l-am tocat inainte fin.

mancarica de mazare


Astfel, obtineti 2 retete foarte bune de mancarica de mazare fara a fi nevoite sa folositi carnea.

Pofta buna!

 

Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Duminică, 28.02.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Duminică, 28.02.2010
Articolul urmator »
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ramona Jurubita | Marţi, 16.04.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (52)
delia (anonim)
21 august 2012 15:03

nu strica sa pui si alta poza la prima reteta