Orez cu prune afumate, o reteta cu aroma de copilarie

Cuprins
Este imposibil sa nu te gandesti la anii copilariei atunci cand te delectezi cu o portie sau... doua de orez cu prune afumate. Mirosul si gustul inconfundabile fac din acest preparat o ispita culinara careia cu greu ii poti rezista. Prepara si tu aceasta reteta cu aroma de copilarie!
Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: 50 de minute
Timp total: 80 de minute (aproximativ)
Dificultatea retetei: medie
Metoda de preparare: fierbere si coacere
Ingrediente necesare pentru orez cu prune afumate
- o cana de orez; - o ceapa medie; - cateva linguri de ulei; - 400 g de prune afumate; - o lamaie; - 100 -150 g de zahar (in functie de preferinte); - miez de nuca (pentru servire - optional). |
![]() |
Iata cum prepari orez cu prune afumate
Alege orezul si indeparteaza impuritatile gasite, apoi spala-l cu apa rece. Spala si prunele uscate, apoi lasa-le la inmuiat timp de 30 de minute in apa calduta, dupa care indeparteaza-le samburii. Curata ceapa, toac-o marunt, apoi caleste-o pana devine sticloasa. Adauga putina sare peste ea, apoi pune si zaharul. El se va carameliza treptat si va prinde o culoare maro.
Scurge prunele, adauga-le peste ceapa si toarna apa. Cand fructele sunt pe jumatate fierte, se adauga orezul si sucul de la o lamaie. Lasa compozitia sa fiarba pana devine omogena, dupa care introdu recipientul la cuptor pana este usor crocant pe deasupra. Serveste orezul cu prune cu miez de nuca maruntit pe deasupra.
Satios si gustos, orezul cu prune afumate este o alegere culinara de nota zece atunci cand vrei sa incerci o reteta care sa iti aminteasca de copilarie. Vestea buna este ca poate fi savurat si in zilele de post, asa ca este o metoda simpla de a diversifica alimentatia de zi cu zi.


