Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Piept de pui cu legume la tigaie

Alexa Galgau
Poate ca pieptul de pui cu legume la tigaie nu ti se pare un preparat iesit din comun, insa ceea ce il poate scoate din anonimat este adaugarea unor ierburi aromatice care ii dau o savoare unica.

Incearca si tu urmatoarea reteta de piept de pui cu legume la tigaie, care ne demonstreaza inca o data de ce aceasta parte a puiului este atat de indragita!

Piept de pui si legume la tigaie, un deliciu usor de facut

Daca ai in frigider niste piept de pui si te-ai saturat de clasicul gratar , de ce sa nu incerci o reteta noua, care sa nu necesite prea multe batai de cap? Pentru ca nutritionistii recomanda sa consumam carnea alaturi de legume, aceasta reteta de piept de pui cu legume la tigaie este ideala pentru persoanele care doresc sa aiba un stil de viata sanatos.

Ingrediente

Pentru pieptul de pui:
- 2 piepti de pui dezosati;
- o capatana de usturoi;
- 1 mana de cimbru proaspat;
- sare si piper proaspat macinat;
- 2 litri de supa de pui de la pachet;
- 2 linguri de ulei de masline;
- 25 gr de unt sarat.

Pentru legume:
- 200 gr de baby carrots;
- 3 catei de usturoi;
- 1 mana de frunze proaspete de rozmarin;
- 200 gr de gulii;
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin;
- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Pentru pui, curata usturoiul si pune cateii intr-o crestatura formata in carne, alaturi de frunzele de cimbru.

2. Presara condimentele pe carnea de pui si pune-o intr-o tigaie mare, cu capac. Adauga si supa de pui in aceasta si lasa amestecul pe foc, pana da in clocot. Apoi, miscoreaza focul si lasa zeama la scazut timp de 25 de minute.

3. Ia tigaia de pe foc si lasa puiul la racit in sosul format. Apoi, scoate-l din tigaie, pune-l deoparte si pastreaza sosul pentru mai tarziu.

4. Pentru o savoare deosebita, pieptul de pui trebuie rumenit in alta tigaie, pana cand capata o culoare aurie si apetisanta. Adauga untul si lasa carnea pe foc pana cand este complet gatita.

5. Pentru legumele la tigaie, pune morcovii, guliile, rozmarinul si doi catei de usturoi intr-o tigaie mare, acoperind ingredientele cu apa. Asezoneaza totul cu sare si piper, apoi lasa amestecul pe foc, pana da in clocot. Scurge excesul de lichid.

6. Incalzeste o alta tigaie pana cand incepe sa iasa fum din ea, apoi adauga uleiul de masline, inca putin rozmarin si inca un catel de usturoi. Adauga legumele si pieptul de pui si lasa-le pe foc 2-3 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Pofta buna!

Reteta de piept de pui cu legume la tigaie este foarte simpla, dar cu ajutorul ingredientelor-cheie, preparatul se transforma intr-o masa copioasa si, mai presus de toate, plina de nutrimente!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!