Pui cu ananas la cuptor: un preparat cu o aroma exotica

Pui cu ananas la cuptor: un preparat cu o aroma exotica
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 12.08.2015

Cuprins

Cand se apropie un eveniment special si vrei sa prepari ceva deosebit, probabil ca petreci cel putin o ora cautand reteta potrivita. Pentru a scuti din timp, noi venim cu o idee potrivita pentru o cina dintr-o seara calda de vara: reteta de pui cu ananas la cuptor. Nu-i asa ca pare a fi o combinatie interesanta?

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, cum se prepara cel mai bun pui cu ananas!

Pui cu ananas la cuptor, pentru o cina de vacanta

Ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta reteta cu iz exotic sunt urmatoarele:

Pentru marinata:

- 4 bucati de piept de pui;

- o conserva de ananas taiat cubulete, pastrand si siropul;

- 3 catei de usturoi, pisati;

- 1 lingura de zeama de lamaie, proaspat stoarsa;

- 1 lingurita de coaja de lamaie rasa;

- un sfert de lingurita de boia dulce;

- sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

Pentru topping: 

- 2 linguri de unt;

- 1 lingura de mustar Dijon;

- 1 lingurita de sirop de agave;

- o conserva de ananas taiat cubulete, fara sirop.

Modalitatea de preparare a puiului cu ananas este urmatoarea:

Intr-o punga care se sigileaza sau intr-o caserola cu capac pune bucatile de piept de pui, siropul de ananas, usturoiul pisat, sarea, piperul, zeama si coaja de lamaie si praful de boia. Lasa-le pe toate la frigider timp de 3-4 ore, pentru a obtine marinata perfecta. Cand timpul trece, preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, unge o tava cu putin ulei si pune in ea ingredientele lasate la rece anterior. Apoi, pune intr-o tigaie untul si lasa-l sa se topeasca la flacara mica, pe aragaz. Cand s-a topit complet, adauga in tigaie si siropul de agave, mustarul si bucatile de ananas din cea de-a doua conserva. Lasa totul la foc mic timp de 2-3 minute, pana cand isi schimba usor culoarea. Acum este momentul sa torni toppingul peste mixul din tava si sa pui totul la cuptor, pentru 35-40 de minute, pana cand puiul se fragezeste. Apoi, il poti scoate din cuptor, pentru a-l savura.

Pofta buna!

Incearca si tu aceasta reteta delicioasa de pui cu ananas si te vei indragosti instantaneu de retetele exotice!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 12.08.2015
Articolul urmator »
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Ramona Jurubita | Luni, 13.11.2023
Incepe quiz
Ce aroma de lichior esti?
Ce aroma de lichior esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe