Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Reteta pentru cea mai buna tocanita de pipote

Andreea Gluh, redactor

Tocanita de pipote este o mancare ce nu trebuie sa lipseasca din meniul traditional al oricarei gospodine. Nu este greu de preparat si are un gust delicios, asa ca te invitam sa o savurezi ori de cate ori ai pofta de o mancare cu gust neaos romanesc.

Iata cum se prepata delicioasa tocanita de pipote!

O reteta rapida pentru o mancare gustoasa

Ingredientele de care ai nevoie in acest caz sunt urmatoarele:

- 500 gr de pipote;

- 500 ml de supa strecurata de legume;

- 1-2 cepe tocate marunt;

- 1 ardei gras taiat marunt;

- 1 morcov mare dat pe razatoare;

- 3 catei de usturoi zdrobiti;

- 2 linguri de bulion;

- 2 linguri de ulei;

- boia dulce, sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Curata bine si spala pipotele, apoi taie-le in bucati aproximativ egale si lasa-le deoparte. Apoi, incinge bine uleiul intr-o tigaie si pune la calit ceapa, ardeiul gras si morcovul. Cand observi ca si-au schimbat usor culoarea, transfera-le intr-o oala si adauga bucatile de pipote, supa strecurata, bulionul si condimentele. Lasa totul la fiert, la foc mic, cel putin o ora. Cand vezi ca lichidul a scazut si pipotele s-au mai fragezit, poti adauga usturoiul pisat. Lasa mancarea inca 5 minute pe foc si apoi da-o deoparte, la racit.

Pofta buna! 

Tocanita de pipote se poate servi alaturi de o salata sau, daca preferi meniul traditional romanesc, alaturi de putina mamaliga pripita. Indiferent de varianta pentru care vei opta, iti garantam ca vei primi numai laude pentru talentul gastronomic de care dai dovada.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!