Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Retete de detoxifiere dupa sarbatori

Alexa Galgau

Sarbatorile au trecut si acum este timpul sa revii la un regim echilibrat, chiar daca nu este cea mai usoara misiune. Dar cine spune ca mancarurile usoare, detoxifiante, nu pot avea un gust delicios? Noi iti vom oferi cateva retete de detoxifiere de care te vei indragosti!

Retete de detoxifiere delicioase

Salata curcubeu

Atunci cand vrei sa iti cureti organismul de toate toxinele acumulate prin abateri de la dieta, este momentul sa iti indrepti atentia catre cat mai multe legume! De aceea, aceasta salata colorata merita incercata. Nu numai ca arata bine, dar este si delicioasa!

Ingrediente:

- o salata romaine, taiata mediu;

- 1 ardei gras rosu, taiat marunt;

- 1 ardei gras galben, taiat marunt;

- 1 avocado;

- 1 lingurita de seminte de susan;

- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: combina toate ingredientele si amesteca-le bine. Daca doresti, adauga si o lingura de ulei de masline extravirgin, pentru un plus de savoare. 

Salata detoxifianta

De ce este aceasta salata detoxifianta? Pentru ca are numai ingrediente care au acest efect de purificare a organismului. Convinge-te singura de beneficiile acestei salate!

Ingrediente:

- 300 g de broccoli;

- 200 g de conopida;

- 1 morcov;

- 1 lingura de seminte de floarea soarelui;

- patrunjel;

- sucul de la o lamaie;

- 1 lingura de stafide;

- sare si piper dupa gust. 

Mod de preparare: 

1. Marunteste broccoliul si conopida, fie cu un cutit, fie cu un blender. Taie apoi morcovul in bucati de dimensiunea preferata de tine, dupa care adauga-l la mixul de broccoli si conopida. 

2. Adauga semintele de floarea soarelui, patrunjelul taiat marunt, sucul de lamaie si stafidele. Asezoneaza totul cu sare si piper si, daca vrei sa echilibrezi gustul acru al lamaii, adauga un stop de miere sau de sirop de artar la aceasta salata delicioasa.

Pofta buna!

Pui cu quinoa si merisoare

Retetele de detoxifiere nu inseamna ca renunti la carne, ci doar sa o combini cu ingredientele potrivite pentru ca organismul tau sa profite la maxim de toate substantele nutritive.

Ingrediente (pentru 5-6 portii):

- 3 bucati mari de piept de pui;

- 4 catei de usturoi pisati;

- 150 g de quinoa;

- 1 praz maruntit;

- 50 g de merisoare uscate;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 3 linguri de otet rosu balsamic;

- 3 linguri de otet de mere;

- 1 lingurita de miere;

- 5 linguri de zeama de lamaie;

- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. In primul rand, pentru un plus de savoare, este recomandat sa lasi puiul la marinat peste noapte. Taie bucatile de piept de pui in cate trei fasii fiecare. Apoi, freaca fiecare bucata de pui cu usturoi, salvie, sare si piper dupa gust. Pune totul intr-un vas cu zeama de lamaie si cu otetul rosu. Acopera vasul si lasa carnea la frigider pana a doua zi. 

2. Pune quinoa intr-o cratita, turnand peste ea 300 ml de apa. Lasa sa ajunga in punctul de fierbere, apoi da focul mic si lasa totul pe flacara timp de circa 15 minute, pana cand quinoa absoarbe tot lichidul. 

3. Gateste fiecare bucata de pui pe gratar si, atunci cand iei carnea de pe foc, pune-o imediat in folie de aluminiu, pentru a nu lasa sucul sa se scurga. 

4. Cat se raceste puiul putin, amesteca uleiul de masline, otetul de mere, mierea, o lingura de zeama de lamaie si condimentele. Adauga apoi prazul la acest amestec. 

5. Taie puiul in bucati de circa 2 cm, amesteca-l cu quinoa, cu merisoarele si cu dressingul in care ai adaugat praz. Apoi, condimenteaza dupa gust, daca mai este nevoie. 

Cartofi dulci copti cu umplutura verde

 

Ingrediente (2 portii):

- 2 cartofi dulci;

- 1 lingura de ulei de masline extravirgin;

- 1 ceapa mica taiata fin;

- 1 mana de frunze de spanac;

- 1 avocado taiat felii;

- zeama de lamaie;

- sare si piper dupa gust.

 

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi pune cei doi cartofi la copt pana cand se fragezesc in interior, adica circa 45 de minute. 

2. Incinge uleiul intr-o tigaie mare pe foc mediu. Adauga ceapa si las-o sa devina aurie, circa 6 minute. Adauga spanacul si condimenteaza amestecul, apoi lasa totul pe foc pana cand mixul devine fraged. 

3. Pentru servire, fa o despicatura in cartofi si adauga spanacul cu ceapa si cateva feliute de avocado. Asezoneaza totul cu sare, piper si zeama de lamaie. 

Asadar, acum te-ai convins ca retetele de detoxifiere pot fi la fel de apetisante ca cele cu care te-ai delectat de sarbatori. Nu iti ramane decat sa pui in aplicare planul tau de purificare a organismului printr-o alimentatie corecta, hidratare si sport!

Surse: theskinnyfork.com; ohsheglows.com; wholeliving.com; jenessasdinners.blogspot.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!