Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Sarmale de post cu ciuperci si soia

Luni, 01.12.2014
de Adelina Ion
Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci si soia

Caracteristici

Daca te numeri printre persoanele care obisnuiesc sa tina post, nu rata una dintre mancarurile traditionale ale romanilor: sarmalutele. Desigur, cele despre care vom vorbi in continuare nu au farmecul celor cu carne, dar, daca stii sa le prepari, pot fi la fel de delicioase. Sarmalele de post cu ciuperci si soia nu sunt greu de pregatit, insa este necesar sa te inarmezi cu ceva rabdare, pentru ca dureaza cateva ore pana sa fie gata de consum.

Iata cum se prepara sarmalele de post cu ciuperci si soia!

Ingrediente pentru sarmalele de post cu ciuperci si soia

Pentru acest fel de mancare ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 verze murate;
- 500 gr de ciuperci proaspete;
- 200 gr de soia granule;
- 2 cepe mari;
- 2 morcovi;
- 150 gr de orez;
- 200 ml de bulion;
- 1 ceasca suc de rosii;
- 50 ml de ulei;
- sare, piper;
- cimbru uscat, marar si cateva frunze de dafin.

Cum se prepara sarmalele de post cu ciuperci si soia

Cu o zi inainte de a prepara sarmalele de post cu ciuperci si soia, pune la inmuiat granulele de soia, pentru a le rehidrata. Dupa scurgerea celor 24 de ore, poti incepe pregatirea propriu-zisa a sarmalutelor. Pune soia la fiert pentru o ora, timp in care te vei ocupa de legume. Toaca marunt ceapa, da morcovii pe razatoare si pune-le impreuna la calit. Dupa ce au prins o culoare aurie, poti adauga si ciupercile taiate marunt. Mai lasa-le inca aproximativ 10 minute la calit sau pana cand zeama lasata de ciuperci scade. Adauga, apoi, soia scursa de apa, orezul, bulionul, sarea, piperul, cimbrul uscat si mararul. Toarna o cana de apa peste aceasta compozitie si mai lasa la fiert inca 15-20 de minute.

Pana se raceste compozitia, pregateste frunzele de varza. Lasa varza murata cateva minute in apa rece, dupa care alege frunzele si taie-le cotoarele. Odata executata si aceasta operatiune, impacheteaza compozitia pentru sarmalele de post cu ciuperci in frunzele de varza.

Unge cu ulei un vas termorezistent, asaza pe fundul acestuia cateva crengute de cimbru si varza tocata, apoi asaza sarmalutele vertical. Dupa ce ai terminat de aranjat sarmalutele, pune printre ele cateva frunze de dafin,  toarna sucul de rosii si completeaza cu apa, pana cand acestea sunt acoperite. Pune-le la fiert, la foc mic, pentru doua ore, partial acoperite. Dupa scurgerea timpului, introdu oala la cuptor pentru inca 20 de minute, pentru ca sarmalele de post cu ciuperci si soia sa se rumeneasca frumos.

Ai mancat vreodata sarmale de post cu ciuperci si soia sau ai alta reteta pentru sarmalutele de post?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!