Spanac la cuptor cu oua si sos Bechamel

Spanac la cuptor cu oua si sos Bechamel
Adelina Ion
Vineri, 20.03.2015

Cuprins

Pentru ca tot suntem in sezonul verdeturilor, iti propunem o reteta pe baza de spanac: spanac la cuptor cu oua si sos Bechamel. Este o mancare delicioasa, care se prepara rapid si usor. In doar 30 de minute, papilele tale gustative se vor delecta cu un preparat rafinat si sanatos. Cantitatile prezentate sunt pentru doua persoane.

Iata cum se prepara spanacul la cuptor cu oua si sos Bechamel!

Ingrediente pentru spanacul la cuptor

- 1 kg de spanac proaspat sau 450 gr de spanac congelat;

- 2 oua;

- pesmet.

Pentru sosul Bechamel, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 250 ml de lapte;

- 20 gr de unt;

- 20 gr de faina;

- sare si piper.

Cum se prepara spanacul la cuptor

Inainte de a incepe prepararea propriu-zisa a deliciosului spanac la cuptor, pune la fiert cele doua oua. Lasa-le sa fiarba 10 minute, dupa care scoate-le din apa si pune-le la racit. Intre timp, pune apa intr-o cratita pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba, adauga spanacul. Daca spanacul este proaspat, lasa-l sa fiarba aproximativ 20 de minute, iar daca este congelat, doar 6-7 minute. Scoate spanacul din recipientul in care a fiert si pune-l la scurs intr-o strecuratoare. Daca spanacul a fost proaspat, dupa ce se scurge, va fi nevoie sa il toci.

Este momentul sa te ocupi de sosul Bechamel. Intr-o cratita, topeste untul la foc mic. Presara faina peste unt si amesteca usor timp de 2 minute. Adauga laptele rece si continua sa amesteci pana cand se ingroasa sosul. La sfarsit, pune sare si piper.

Pune spanacul scurs intr-un vas de yena, dupa care toarna si sosul Bechamel, incorporandu-l in spanac. Curata ouale de coaja, taie-le in jumatati si introdu-le in spanac, orientate cu galbenusurile catre suprafata preparatului. Presara pesmet peste preparat si introdu-l la cuptor pentru 20 de minute. Spanacul la cuptor este gata sa fie servit.

Pofta buna!

Ai pregatit vreodata acest fel de mancare? Ce alte retete de spanac la cuptor mai cunosti?

Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (12)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe